« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Βουτιές, στο ελληνικό βαθύ μπλέ !!



Κρυστάλλινα νερά, τεράστιος υποθαλάσσιος πλούτος και ατέλειωτες επιλογές εξερεύνησης. Οι ελληνικές θάλασσες είναι μια ανεξάντλητη πηγή περιπέτειας και ανακάλυψης.

Η εντυπωσιακή μορφολογία των βυθών προσελκύει κάθε καλοκαίρι τους λάτρεις της θάλασσας, ενώ οι καταδυτικές σχολές προσφέρουν όλα τα απαραίτητα για μια εμπειρία ζωής.
Ταξιδέψτε στο βαθύ μπλε της θάλασσας και ανακαλύψτε τα μέρη που είναι κατάλληλα για καταδύσεις σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τις πληροφορίες του Visit Greece.

Υποβρύχια «στέκια»

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται πολλοί σύλλογοι και σωματεία όπου μπορείτε να διδαχτείτε τις καταδυτικές τεχνικές. Εξειδικευμένες εταιρίες σας παρέχουν εξοπλισμό, είτε για αγορά είτε για ενοικίαση.
Όποια περιοχή κι αν επιλέξετε για κατάδυση, το σίγουρο είναι πως θα αποζημιωθείτε και με το παραπάνω. Όμως, κάποιοι προορισμοί είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και τόποι συνάντησης των αυτοδυτών, που μοιράζονται το πάθος τους για εξερεύνηση των βυθών, υποβρύχια φωτογραφία και υποβρύχιο ψάρεμα.
Στη Βουλιαγμένη, στα νότια παράλια της Αττικής, υπάρχει η περίφημη ομώνυμη λίμνη, προορισμός που αγαπούν ιδιαίτερα οι αυτοδύτες.
Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, στο Πόρτο Ράφτη (λειτουργεί καταδυτικός σύλλογος), τα νερά αποτελούν μια ασφαλή πρώτη γνωριμία με τον κόσμο του βυθού, μιας και δεν είναι ιδιαίτερα βαθιά. Στην περιοχή της λεγόμενης Ερωτοσπηλιάς, υπάρχει η δυνατότητα κατάδυσης από την ξηρά. Αν διαθέτετε δικό σας σκάφος οδηγηθείτε προς την Αγία Μαρίνα και τα γύρω νησάκια.
Κοντά στην Αθήνα, βρίσκεται η Σαλαμίνα, όπου επιτρέπεται η κατάδυση στον ενάλιο αρχαιολογικό χώρο. Η νότια Εύβοια έχει θαυμάσιους πέτρινους βυθούς και αποτελεί αγαπημένο τόπο για ερασιτέχνες ψαράδες.

Επίσης, στον Κορινθιακό κόλπο, η νήσος Πρασούδι αποτελεί το ανατολικότερο νησί από ένα σύμπλεγμα τριών νησιών (Τριζόνια – Άγιος Ιωάννης – Πρασούδι). Είναι ένα πολύ μικρό νησάκι που προσφέρει τη δυνατότητα για δύο ξεχωριστές καταδύσεις. Ο βυθός παρουσιάζει ιδιαίτερη ομορφιά καθώς ο δύτης συναντά μεγάλα κοπάδια από μικρά ψάρια, πανέμορφα σφουγγάρια και σε αρκετά σημεία κομμάτια από αμφορείς, απομεινάρια ενός άλλου κόσμου. Το ανατολικό του τμήμα είναι το πιο βαθύ και αποτελεί ιδανικό σημείο για τεχνικές καταδύσεις. ( IONIAN DIVERS www.ioniandivers.gr )

Καλές βουτιές !! Με προσοχή