« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ποτέ ξανά σε ...… πορείες


Ο σκύλος της πρώτης γραμμής έχει αλλάξει ζωή !!


Πρωτοστατούσε στις πορείες. Βρισκόταν πάντοτε με το μέρος των διαδηλωτών και γάβγιζε κάθε φορά που οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έριχναν δακρυγόνα και πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά των πολιτών.
Έγινε το πρόσωπο της χρονιάς για το 2011 και αρκετά παγκόσμια ΜΜΕ αφιέρωσαν ολόκληρα αφιερώματα στον «Θεόδωρο» γνωστό και ως «Λουκάνικο»!
Ο Λουκάνικος πήρε τη σκυτάλη από έναν άλλο σκύλο, τον Κανέλο, που έγινε τραγούδι και βρισκόταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων. Έτσι, πάντοτε με το μέρος των διαδηλωτών, αγωνιζόταν, για τα δικαιώματα των «Αγανακτισμένων». 
Πλέον, ο «Θεόδωρος», δεν είναι ένα αδέσποτο σκυλί. Είναι περίπου επτά ετών και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Εμβολιάζεται, όποτε χρειαστεί, παρακολουθείται από κτηνιάτρους και έχει την αγάπη των ανθρώπων που τον φροντίζουν. 
«Οι τυχεροί», όπως λένε εκείνοι που ξέρουν που βρίσκεται, «μπορεί να τον πετύχουν σε κάποια μεσημεριανή βόλτα», αλλά φυσικά όχι σε μέρη, όπως το Σύνταγμα ή το κέντρο της Αθήνας.
 Το όνομα «Θεόδωρος» του το έδωσαν τυχαία. Του φόρεσαν ένα ταμπελάκι με το όνομα και με τα υπόλοιπα στοιχεία ώστε να μη χαθεί. Εκείνος όμως γυρνούσε όλο το κέντρο της Αθήνας. 
Ο «Θεόδωρος» ή ο «Λουκάνικος», όπως θέλει να τον φωνάζει ο καθένας, πλέον δεν είναι αδέσποτος.
Και γι’ αυτό δεν θα τον ξαναδούμε σε πορείες...