« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Εργασιακή Εφεδρεία και στο ....... ΛΙΜΑΝΙ ??


Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ της Κυριακής, η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση που θα έλθει πρός ψήφιση, θα επεκτείνει την εργασιακή εφεδρεία του Νόμου 3986/2011 και στις εννέα εισηγμένες Δημόσιες Επιχειρήσεις του Νόμου 3429/2005 ( ΔΕΗ,ΟΠΑΠ,ΕΛΠΕ,ΕΥΑΘ, ΟΛΠ,ΟΛΘ,ΕΥΔΑΠ, ΤΑΧ. ΤΑΜ. και ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ).

Η επιλογή των εφέδρων, θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια ............  μέ Προεδρικό Διάταγμα.

Μαζική άρνηση πληρωμής, της έκτακτης εισφοράς !!



Μέτρα στην κατεύθυνση της οργάνωσης συγκεκριμένων δράσεων, ώστε μαζικά και οργανωμένα να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα χαράτσια της έκτακτης εισφοράς, παίρνουν μέρα με τη μέρα μια σειρά Σωματεία, Ομοσπονδίες και άλλοι φορείς.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Ηδη, τα κλαδικά συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας και Πειραιά, με ομόφωνες αποφάσεις τους, καλούν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν μαζικά, μέσα από αυτά, τα εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούν και όλα τα επιχειρησιακά σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.
2. Την Παρασκευή, σε κοινή συνεδρίασή τους, τα ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Λογιστών, της Ενωσης Λογιστών Αθήνας και του Συλλόγου Λογιστών Πειραιά αποφάσισαν «μαζικά - οργανωμένα μαζί με άλλα σωματεία και φορείς να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, να αρνηθούμε την πληρωμή των φορολογικών χαρατσιών».
Καλούν τους λογιστές και τις λογίστριες να επικοινωνήσουν με το σωματείο τους για να ενημερωθούν για την ημερομηνία της παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς και τον τρόπο επιστροφής των ενταλμάτων πληρωμής.
3. Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους, σε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου (οδός Δαβάκη και Βαλαωρίτου Χρυσομαλλούσα). Θέμα της σύσκεψης η οργάνωση και η μαζική αντίδραση ενάντια στα φοροχαράτσια και η μαζική επιστροφή των ενταλμάτων πληρωμής στους αποστολείς τους.
4. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τον κλάδο σε γενική συνέλευση την Κυριακή, 18 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί, στα γραφεία του. Σ' αυτήν την κατεύθυνση καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις νέες, τους νέους, τις εργαζόμενες γυναίκες να καταθέσουν στο σωματείο τα εντάλματα πληρωμής που έρχονται από την Εφορία και μαζικά με επικεφαλής το σωματείο τους να τα επιστρέψουν.
5. Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, με απόφασή του, καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της Ηλιούπολης, τα πολιτιστικά, αθλητικά σωματεία, τους συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τις επιτροπές αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, τις λαϊκές επιτροπές στις συνοικίες να οργανώσουν τη μαζική επιστροφή των ενταλμάτων πληρωμής. Και καλεί όλους τους παραπάνω φορείς σε σύσκεψη την Τρίτη, 20 Σεπτέμβρη, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
6. Κάλεσμα να μην πληρώσουν τα φοροχαράτσια, να ενώσουν τον αγώνα τους για τη ρήξη και την ανατροπή, απευθύνει στους συνταξιούχους η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας.

Καταγγελίες ΣΟΚ από μέλος της ΕΛ.ΣΤΑΤ !!


Φούσκωσαν το έλλειμμα, για να μας επιβάλουν το Μνημόνιο !!

Καταγγελίες ΣΟΚ από μέλος της ΕΛΣΤΑΤ που «ξηλώθηκε» από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός».
Πρωτοφανείς καταγγελίες κάνει η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, μία από τα 5 μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από το Βενιζέλο.

Προσέξτε τι καταγγέλλει η κυρία Γεωργαντά :

- Δεν υπάρχει καμία Ελληνική Στατιστική Αρχή.
- Δεν συνεδρίασε ποτέ για την έκδοση στοιχείων, τα οποία έρχονταν έτοιμα-μαγειρεμένα.
- Αποκορύφωμα όλων ήταν το έλλειμμα του 2009 που σε μία νύχτα γιγαντώθηκε από τους Γερμανούς της Eurostat, με την ανοχή του τότε υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
- Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν τα σενάρια περί ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας και έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο, και έτσι »πέρασαν» και »περνάνε» τα άδικα μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού.
- Καμία ανεξαρτησία, μία σφραγίδα και μόνο η Στατιστική Αρχή. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε συνεδριάσει!
- Για τα μάτια η περίφημη διαδικασία opengov. Μας επέλεξαν όλους επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ.

Λιμάνι ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Παραιτήσεις με .... ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ


Παρέμβαση Χρυσοχοϊδη για έλεγχο στο Λιμάνι της Κέρκυρας, μετά τις παραιτήσεις του ΔΣ

Εντολή για την παρέμβαση του Εισαγγελέα και του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μετά από καταγγελίες μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ηγεσία του υπουργείου, έλαβε την Τετάρτη επιστολή επτά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας Α.Ε., στην οποία καταγγέλλονται πράξεις του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. ΣΤΑΛΙΑ ΣΠ., υποβάλλοντας παράλληλα την παραίτηση τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με σκοπό την πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα», ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ζήτησε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να ορίσει ελεγκτές για τον έλεγχο της υπόθεσης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Θάνος Πάλλης αποδέχθηκε την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και ζήτησε την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας Α.Ε. προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης των μελών του Δ.Σ. Ο.Λ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α.Ε