« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Εφεση κατα της Απόφασης, εν οψη .... διαλόγου


Εφεση ασκήθηκε από τα Σωματεία των εργαζόμενων του ΟΛΠ, κατά τις καταδικαστικής Απόφασης του Πρωτοδικείου Πειραιά με αρ. 5292/2009. Αναμένεται να εκδικασθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Τα πράγματα όμως, αρχίζουν να ... στρώνουν μετά τη διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων των εργαζομένων με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη.
Στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε να ξεκινήσει διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές για θέματα που αφορούν συνεργασίες ανάμεσα στους προβλήτες του Σ.ΕΜΠΟ και συγκεκριμένα τον ΙΙ της Cosco και Ι του ΟΛΠ.
Συνεργασίες που αν επιτευχθούν, θα εξασφαλίσουν την εργασιακή σιγουριά για τους εργαζομένους του ΟΛΠ.
Αναμένεται από τη Cosco απάντηση σχετικά με αίτημα που υπέβαλε ο κ. Ανωμερίτης για 15ήμερη συνέχιση του καθεστώτος τιμολόγησης των εργασιών στο Σ.ΕΜΠΟ από τον ΟΛΠ.
Επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση και των δύο πλευρών, που προβλέπεται και στο καταστατικό της ΣΕΠ, για παρουσία εκπροσώπου του ΟΛΠ στο διοικητικό της συμβούλιο.
Με επιστολή την οποία απέστειλε ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης προς την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) προσκαλούνται τα δύο μέρη, ΟΛΠ και ΟΜΥΛΕ, τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου σε συνεδρίαση κοινών διαπραγματεύσεων, σύμφωνα και με τη συμφωνία της 10ης Νοεμβρίου.