« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Στο ΙΚΑ υποχρεωτικά, οι νεοεισερχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι ....


Οδηγίες για το ασφαλιστικό καθεστώς των προσλαμβανομένων στο Δημόσιο από την 1η Ιανουαρίου 2011, έδωσε σήμερα Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, της Βουλής, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, καθώς και οι ιερείς και οι υπάλληλοι των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά, υπάγονται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κοινό καθεστώς ΙΚΑ).
Ως ημερομηνία πρόσληψής τους λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία που φέρει το ΦΕΚ διορισμού υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας θα λάβει χώρα μέσα σ’ ένα μήνα από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης διορισμού, διαφορετικά ως ημερομηνία πρόσληψης λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας.
Το ίδιο ισχύει και για τον υπάλληλο που μετατάσσεται ή μεταφέρεται από άλλη δημόσια υπηρεσία στην οποία η έναρξη της διανυθείσας υπηρεσίας του προηγείται της 1-1-2011, καθώς και για αυτόν που θα μονιμοποιηθεί στο Δημόσιο μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, αλλά ο χρόνος προϋπηρεσίας του σε αυτό, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ανατρέχει πριν την ανωτέρω ημερομηνία.

Τα ανωτέρω, έχουν ανάλογη εφαρμογή για τους υπαλλήλους που θα διορισθούν ως τακτικοί ή μετακλητοί σε ΝΠΔΔ από 1-1-2011 και μετά, οι οποίοι δεν θα υπαχθούν στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κοινό καθεστώς ΙΚΑ), αλλά στην ασφάλιση του φορέα που θα υπάγονταν πριν τη θέσπιση των διατάξεων του άρθρου 2 του Ν. 3865/2010.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα όσα προαναφέρθηκαν θα τύχουν εφαρμογής ανεξάρτητα από τον χρόνο που έχει μεσολαβήσει μεταξύ της τυχόν προϋπηρεσίας του υπαλλήλου και της νέας πρόσληψης, καθώς επίσης και από την ύπαρξη ή μη ασφάλισης κατά την διάρκεια της προϋπηρεσίας του, αφού από καμία διάταξη δεν προκύπτει τέτοια σύνδεση.