« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Πόλεμος για το ... Monorail


Monorail, το εναέριο τρένο του Λιμανιού

Μετά απο σχεδόν 10 χρόνια αναβολών, ένα έργο το οποίο είχε ενταχθεί στη λίστα με τα «ολυμπιακά έργα», αλλά δεν κατασκευάστηκε ποτέ, έρχεται να αλλάξει την εικόνα (και τη λειτουργία) του λιμανιού του Πειραιά.

Πρόκειται για το monorail, τον εναέριο ελαφρύ σιδηρόδρομο, που θα διατρέχει περιμετρικά το λιμάνι συνδέοντας τις προβλήτες του μεταξύ τους.
Ετσι η μετακίνηση επιβατών από τη μια άκρη του λιμανιού - κυρίως τους σταθμούς του Προαστιακού και του Ηλεκτρικού - έως τον νέο χώρο για τα κρουαζιερόπλοια θα γίνεται απρόσκοπτα.
Η γραμμή του monorail θα είναι διπλή, με μήκος περίπου 5 χιλιόμετρα και θα κατασκευαστεί σε ύψος 5,80 μέτρα.
Στην πρώτη φάση του έργου προβλέπεται η κατασκευή οκτώ σταθμών και η συνολική μεταφορική ικανότητα θα ανέρχεται σε 2.000 επιβάτες ανά ώρα και ανά κατεύθυνση.
Οι συρμοί θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια.

"Εκρηξη" με αιχμές του Β. Μιχαλολιάκου για το monorail

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ζητάει ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος για να σταματήσει το θέμα της κατασκευής του monorail περιμετρικά του λιμανιού, που η ένταξη του προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου από τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Ο κ. Μιχαλολιάκος με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό αφήνει αιχμές και διατυπώνει ερωτηματικά για την «βιασύνη κάποιων» να ανακοινώσουν έργα στην διάρκεια των εορτών, καταγγέλλει ως πολυδάπανο το συγκεκριμένο έργο και προτείνει στην θέση του την κατασκευή υπόγειας οδικής σύνδεσης του ΣΕΦ με το λιμάνι….
Ο δήμαρχος Πειραιά έχει κατ’ επανάληψη εκφραστεί αντίθετα στην κατασκευή του συγκεκριμένου έργου θεωρώντας ότι αποκόβει την πόλη από το λιμάνι και πως είναι «αντιαισθητικό».

Τι υποστηρίζει ο ΟΛΠ για το monorail

Την δική του εκδοχή για την κατασκευή του ιπτάμενου τραμ (monorail) στο λιμάνι του Πειραιά δίνει η διοίκηση του ΟΛΠ.
Με πολυσέλιδη ανακοίνωση απαντά στο δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Όσοι θέλετε να μάθετε τι υποστηρίζει ο ΟΛΠ μπορείτε να το δείτε  ΕΔΩ