« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Νέα Εποχή, για ΟΛΠ και Δήμο Πειραιά !!


« Αν δεν προσέξουν τον Πειραιά, .......... »

Ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε  σε ερωτήσεις πολιτών, στην εκπομπή «Τα παράπονα σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 - 90,4 FM».
Ήταν πραγματικός χείμμαρος, αφού μίλησε για όλους και για όλα.
Για τις παραλίες που μίσθωσε σε ιδιώτες και τον πόλεμο που δέχεται, για τις πλατείες και όλα τα ακίνητα που θα διεκδικήσει στην περιφερειακή δικαιοδοσία του δήμου, για την κυβέρνηση, τις ζαρντινιέρες και το λιμάνι.

Προχωράμε.
Διεκδικούμε ολόκληρη την έκταση των διοικητικών ορίων του Δήμου Πειραιά.
Είναι απαράδεκτο, η πλατεία Κοραή να ανήκει στο Δήμο και το λιμάνι στον ΟΛΠ.
Τι θα πει αυτό; Το λιμάνι είναι κομμάτι του Πειραιά. Μαρίνα Ζέας, Πασαλιμάνι, ΣΕΦ, Ολυμπιακά Ακίνητα, τα διεκδικούμε όλα. Ό,τι είναι στα διοικητικά όρια και ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, πρέπει να περάσει στο Δήμο Πειραιά.
.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι επανιδρύθηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας και ήρθε στη φυσική έδρα της ηγεσίας, της Παγκόσμιας Ναυτιλίας, που είναι ο Πειραιάς.
Το συζητήσαμε αμέσως. Τα Ποσειδώνια πρέπει να επιστρέψουν. Δεν έχει την άνεση -αν θέλετε- η Παγόδα, που έχει ο εκθεσιακός χώρος του Βενιζέλος, αλλά έχει την άνεση ότι είναι στον Πειραιά. Μπορεί να επεκταθεί και στη θάλασσα, ακόμη και με πλωτές θέσεις στάθμευσης. Μπορεί να επεκταθεί οριζόντια. Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες.
Υπάρχει η Παγόδα, διεκδικούμε το λιμάνι.
Τελεία και παύλα ......