« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Συναίνεση ή ΕΚΛΟΓΕΣ 3/7/2011 ??


Συναίνεση στις Αποκρατικοποιήσεις << ΕΞΠΡΕΣ >> ή Εκλογές στις 3/7/2011 ?

Το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην την γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί :

στις 10:30 με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά

στις 12:15 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη

στις 13:30 με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

στις 14:30 με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη

στις 15:30 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλη

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα γίνει δεκτός ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την προσεχή Τετάρτη, όπως ανακοινώθηκε από το Προεδρικό Μέγαρο.
Η συνάντηση θα γίνει στις 10:00 το πρωί.

Σαρωτικές αποκρατικοποιήσεις ........


Την άμεση υιοθέτηση πρόσθετων παρεμβάσεων άνω των 6 δισ. ευρώ για τη μείωση του ελλείμματος στο 7,5% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους και σχέδιο για άμεσες και εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις, ανακοίνωσε επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε ακόμη στο πακέτο - «εξπρές» για αποκρατικοποιήσεις, το οποίο θα ξεκινήσει με άμεση πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου σε ΟΤΕ, ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΕΥΑΘ.
Ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία ειδικού φορέα του Δημοσίου για τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Τα μέτρα στο δημοσιονομικό πεδίο, όπως τόνισε ο κ. Πεταλωτής θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες μέρες.
Σε κάθε περίπτωση μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται πακέτο αποκρατικοποιήσεων όπως την πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου σε ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ΕΥΑΘ.
Ανακοίνωσε επίσης της δημιουργία ειδικού φορέα του Δημοσίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Μια ενδιαφέρουσα ΠΡΟΤΑΣΗ απο τούς Λιμανίσιους  http://www.limanisioi.blogspot.com/

ΚΑΛΕΣΜΑ


Εμείς που συναντηθήκαμε στις 18-4-2011 συμφωνώντας με την παρακάτω Πρόταση :

ΠΡΟΤΑΣΗ
1. Δημιουργία Ανοικτής Επιτροπής Πρωτοβουλιών όπου μπορεί να συμμετέχει ο κάθε εργαζόμενος ανεξάρτητα από κατηγορία εργασίας (Διοικητικός, Τεχνικός, Χειριστής, Λιμενεργάτης). Η Επιτροπή ασχολείται με το εργασιακό, με πολιτιστικές εκδηλώσεις μέσα στον ΟΛΠ , με θέματα αλληλοβοήθειας των εργαζομένων και με ό,τι άλλο αποφασίσουμε.
2. Ανάδειξη Ομάδας Συντονισμού από την Επιτροπή Πρωτοβουλιών. Η ανάδειξη των μελών της Ομάδας Συντονισμού θα γίνεται διά κλήρου από τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλιών που επιθυμούν .Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνεται πλήρης ανανέωση των μελών της Ομάδας Συντονισμού.-
3. Η Επιτροπή και η Ομάδα Συντονισμού λειτουργούν παράλληλα και σε συνεργασία με τα Δ.Σ .των σωματείων για το εργασιακό και τα άλλα θέματα και επιδιώκουν σύγκλιση απόψεων και αποφάσεων. Τελικός κριτής είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διαρκώς.
4. Το ζήτημα της αλληλοβοήθειας αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή οικονομική συγκυρία. Θα πρέπει να καταγράφονται οι ανάγκες και οι δυνατότητες προσφοράς υπηρεσίας αυτών που έχουν τις ανάγκες, έτσι ώστε αυτά να ανταλλάσσονται μεταξύ των εργαζομένων χωρίς χρήμα (π.χ. ο υδραυλικός επιδιορθώνει μια βλάβη στο σπίτι του μαθηματικού και εκείνος κάνει μια σειρά βοηθητικών μαθημάτων στο παιδί του υδραυ-λικού που έχει ανάγκη κ.ο.κ.). Ακόμα καλύτερα θα είναι αν κάποιες υπηρεσίες προσ-φέρονται χωρίς αντάλλαγμα.
5 Στα πολιτιστικά και στην αλληλοβοήθεια μπορούν να συμμετέχουν και οι συνταξιούχοι του ΟΛΠ.

Διαβάστηκε στη Γ.Σ της Ένωσης Τεχνικών στις 12-4-2011

Η πρώτη συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων και υλοποίηση όσων αποφασιστούν έγινε: Δευτέρα 18 Απριλίου 2011 στις 3μ.μ.στην αίθουσα εκδηλώσεων στα κεντρικά.

Σας καλούμε στη δεύτερη συνάντησή μας που θα γίνει την Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 στις 3μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων στα κεντρικά.