« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Κινέζοι έρχονται και πάλι στο Λιμάνι !!


Ο κάπτεν Γουέι Τζιανφού, ο πρόεδρος του κινεζικού ναυτιλιακού κολοσσού Cosco, θα επισκεφθεί για πέμπτη φορά τη χώρα μας το επόμενο σαββατοκύριακο, συνοδεύοντας τον Κινέζο πρωθυπουργό κ. Ουέν Ζιαμπάο.
Εκτός από τις συνομιλίες που θα έχει ο Κινέζος αξιωματούχος με άλλα κυβερνητικά στελέχη, η επίσκεψή του αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο Κινέζος ομόλογός του θα συναντηθούν, εκτός από το Μέγαρο Μαξίμου και στον Πειραιά, στις εγκαταστάσεις της Cosco και του ΟΛΠ και είναι σίγουρο ότι θα συζητήσουν θέματα διεύρυνσης της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στον ναυτιλιακό τομέα.
Ο ερχομός των Κινέζων αξιωματούχων συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την παραχώρηση του δεύτερου προβλήτα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
Ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί η ατζέντα των συναντήσεων, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι τόσο ο Κινέζος πρόεδρος όσο και ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα συζητήσουν όλα τα θέματα που εκκρεμούν για τις επενδύσεις των Κινέζων στη χώρα μας και ειδικότερα για τα θέματα που υπάρχουν ανάμεσα στον ΟΛΠ και στην Cosco.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΟΛΠ κ. Γ. Ανωμερίτης έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος για να υπάρξει συνεργασία των δύο εταιρειών και στο Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου και τα επιτελεία της Cosco και του ΟΛΠ επεξεργάζονται κοινή πρόταση διεκδίκησης του Θριασίου, στον επικείμενο διαγωνισμό του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, που αναμένεται να γίνει προς το τέλος του έτους.