« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

«Ψαλίδι» στούς μισθούς του ΟΛΠ ......


Στις 13/2 οι αποφάσεις για τις περικοπές αμοιβών


Έντονες διαφωνίες εκφράστηκαν από εκπροσώπους των εργαζόμενων στο ΔΣ του ΟΛΠ για το ενδεχόμενο νέου «ψαλιδίσματος» των αποδοχών τους με βάσει τις διατάξεις του νόμου Ν. 4024/2011.

Για το θέμα έγινε μια πρώτη συζήτηση στην διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΛΠ την Δευτέρα 30/1 αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΠ της 13ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου οι αποδοχές των εργαζόμενων θα πρέπει να φτάσουν στο 65% των αποδοχών που καθορίζονταν με βάση τη σύμβαση του 2009, πράγμα, που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει μείωση κατά 35%.

Μέχρι τώρα η μείωση, που έχει γίνει είναι τάξης του 23- 25% και υπολείπεται ένα «ψαλίδι» της τάξης του 10- 12%.

Η διοίκηση του ΟΛΠ κινείται στη λογική, της μείωσης των υπερωριών - αργιών και των προσαρμογών στις συνθήκες εργασίες ως προς τα ρεπό και τις συνθέσεις των ομάδων εργασίας στο λιμάνι. Εξάλλου στο προηγούμενο ΔΣ είχε παρουσιαστεί ένα σχέδιο αλλαγών στον Κανονισμό Εργασίας.

Από την πλευρά τους πάντως οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων τόνισαν ότι σε μια περίοδο, που επίκειται αύξηση της κίνησης της κρουαζιέρας και με αυξημένη κίνηση φορτίων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων οποιαδήποτε περικοπή αμοιβών μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της υπερωριακής απασχόλησης ή της εργασίας σαββατοκύριακου με σοβαρές επιπτώσεις για το λιμάνι.