« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Αποκρατικοποιούνται, όλα τα λιμάνια της χώρας ??


Στη Γενική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων περνάει επί της ουσίας η αρμοδιότητα η διαχείριση των λιμένων.
Αναλυτικότερα, η υπουργός κυρία Λούκα Κατσέλη απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου τι θα γίνει για τα λιμάνια προανήγγειλε την παραχώρηση τους σε επενδυτές.
Είπε λοιπόν η υπουργός:
Δημοσιογράφος : Είπατε πριν ότι έχετε θέσει τις βάσεις για προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών στη χώρα. Σκέφτεστε να προχωρήσετε στην εκχώρηση του management του λιμένος της Θεσσαλονίκης κατά το πρότυπο του Οργανισμού Λιμένος του Πειραιά;
Και υπάρχει, έχει εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον από στρατηγικούς επενδυτές μέχρι τώρα;
Άλλη μια ερώτηση έχω, ίσως καλύτερα αφού απαντήσετε.

Υπουργός: Πρώτα - πρώτα στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, ο ΟΛΠ έχει ελληνικό management. Έχει γίνει από την προηγούμενη Κυβέρνηση όπως ξέρετε η παραχώρηση ενός προβλήτα.
Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένας προβλήτας, το management θα κρατηθεί σε ελληνικά χέρια.
Αυτό το οποίο ουσιαστικά προβλέπουμε, η Γενική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων θα προκηρύξει ένα διεθνή διαγωνισμό συμβούλου, για την ανάπτυξη των λιμανιών της χώρας σε συνεργασία τα δυο Υπουργεία, που ουσιαστικά θέλουμε να δούμε ποιες εταιρικές οντότητες θα γίνουν γύρω από τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ έτσι ώστε πραγματικά να υπάρχει προσέλκυση κεφαλαίων σε αυτές τις εταιρικές οντότητες, στις οποίες θα συμμετέχουν όχι μόνο τα δυο λιμάνια αλλά κι άλλα περιφερειακά λιμάνια, τα οποία κι αυτά έχουν πολύ μεγάλες ευκαιρίες.
Δημοσιογράφος: Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε κάτι. Δηλαδή τι ακριβώς εννοείτε, τι ρόλο θα έχει ο στρατηγικός επενδυτής;
Υπουργός: Ο στρατηγικός επενδυτής θα μπει μέσα στην εταιρική οντότητα, που σε αυτή την εταιρική οντότητα ουσιαστικά θα γίνει προσέλκυση κεφαλαίων για την ανάπτυξη των υπηρεσιών όλων των λιμανιών, τα οποία συγκαταλέγονται μέσα σε αυτή την εταιρική οντότητα.