« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Συνεχίζονται οι ........ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

  • ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ...... ΥΕΝ
  • ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ο ........ ΟΛΠ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κυλιόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις τους είναι οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά, μέχρι να ακυρωθεί η σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση με την κινεζική εταιρεία Cosco.

«Διάσπαση» των αρμοδιοτήτων του μέχρι πρότινος ενιαίου υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τμήματα του οποίου ενσωματώνονται στο υπουργείο Οικονομίας και Προστασίας του Πολίτη.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας την Παρασκευή 09.10.2009, θα κριθεί κατά πολλούς το μέλλον του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισηγήτρια Ευαγγελία Νίκα, θα προτείνει την απόρριψη των προσφυγών της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και της Ενωσης Δοκίμων και Μονίμων Λιμενεργατών, όπως και του δημάρχου Περάματος, Ι. Γλύκα, που ζητούν με τις προσφυγές τους, την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμένος.

Σύμφωνα με την εισηγήτρια της υπόθεσης, δεν είναι αντισυνταγματική η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης με νόμο, ενώ «η αίτηση των συνδικαλιστικών φορέων είναι εκπρόθεσμη».