« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Το Λιμάνι και η ..... ΕΝΟΤΗΤΑ



Του Κάτσαρη Αθανάσιου (MBA)


Λιμάνι (Port): ο ασφαλής όρμος στον οποίο μπορούν να προσεγγίζουν με ασφάλεια τα πλοία. 
Λιμενική Πολιτική (Port Policy):  η πολιτική που εφαρμόζει το Κράτος, για ανάπτυξη της Λιμενικής υποδομής στην επικράτειά του.
Λιμάνι του Πειραιά (P.P.A): ο χώρος εργασίας μας.

Σήμερα,  το κεφάλαιο, οι μηχανισμοί του και οι πολιτικοί εκπρόσωποί του, επιτίθενται εξαιρετικά συντονισμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα στο σύνολο των εργαζομένων, ανατρέποντας και αλλάζοντας προς το χειρότερο τις εργασιακές μας σχέσεις.
      Οι εργαζόμενοι με τα Σωματεία μας, σε όλες τις περιπτώσεις αντιστεκόμαστε.
      Δίνουμε το παρόν, θυμίζουμε εν πάση περιπτώσει ότι οι παίκτες είναι ΔΥΟ.
      Σε αυτή την φάση, με τούς συσχετισμούς που διαμορφώνονται Διεθνώς και στη χώρα μας, παλεύουμε να αποκρούσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς των οικονομικών και πολιτικών επιτελείων!!
     Από τα ίδια πράγματα προκύπτει η αναγκαιότητα του συντονισμού δράσης σε Εθνικό, Πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο από τη βάση των εργαζομένων.
     Η ΔΡΑΣΗ και η ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εργαζομένων, συνιστά προσπάθεια και αναγκαιότητα να πειστεί ο εργαζόμενος συνάδελφος ότι, δεν αρκεί πλέον να παλεύει μόνο για έναν καλύτερο μισθό……
     Ανεξάρτητα από τις απόψεις και τις διαφορές πού έχουμε σε αυτά τα ζητήματα, μπορούμε και οφείλουμε, ιδιαίτερα να συμφωνούμε γενικά για τις αιτίες που παράγουν τα προβλήματα, να πάρουμε τολμηρές, ΕΝΩΤΙΚΕΣ πρωτοβουλίες, στα κρίσιμα θεμελιακά ζητήματα που αφορούν ΟΛΟΥΣ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στα Λιμάνια.
     Δεν αντιμετωπίζονται όμως με διχασμό και διαιρετικές καταστάσεις στις γραμμές των εργαζομένων, αλλά με ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗΣ πάνω στα προβλήματα.
     Από την στάση αυτή πάνω στα προβλήματα, κρίνεται ο καθένας από εμάς !!
     Ξεχωριστή σημασία στη σημερινή συγκυρία, έχει η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ !!
     << Βρισκόμαστε πλέον στο χείλος του γκρεµού, οι εργασιακές µας σχέσεις βάλλονται ανεπανόρθωτα, οι θεσµοί και οι θέσεις εργασίας μας, κινδυνεύουν ουσιαστικά να καταργηθούν >>.

      Και κάποιοι, βλέποντας ότι κάτι αλλάζει στους εργαζόμενους στο Λιμάνι, ασχολούνται μόνο με προσωπικά και κομματικά ζητήματα και ψάχνουν τρόπους να επιβιώσουν, σ' αυτή την αρρωστημένη κατάσταση...

      Επειδή πιστεύω πως η Δηµοκρατία ξεκινάει από τον καθένα µας, θα αφήσω εσάς να μας κρίνετε ….

<< ΕΝΙΑΙΟΣ  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΛΠ >>

ΕΙΜΑΣΤΕ …… ΕΣΕΙΣ