« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Οχι ΠΛΑΦΟΝ, αλλά ..........


<< Κερδισμένοι >> με το νέο μισθολόγιο είναι τελικώς και οι εργαζόμενοι στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ, οι οποίες μετά την κατάθεση σχετικής τροπολογίας απέφυγαν την επιβολή πλαφόν στα 1.900 ευρώ.

Με το ήπιο κούρεμα 35% σε σχέση με τις αποδοχές του 2009, θα έχουν σαφώς μικρότερες μισθολογικές απώλειες. Μάλιστα είχε υπολογιστεί πως υπάλληλος μεγάλης ΔΕΚΟ με μισθό 2.300 ευρώ θα έπεφτε στα 1.000 ευρώ, δεδομένου πως το πλαφόν είναι μεσοσταθμικό για όλο τον φορέα.
Ετσι, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ θα χάσουν με τη νέα διάταξη 590 ευρώ, ενώ αν ίσχυε το πλαφόν θα έβλεπαν τους μισθούς τους να μειώνονται κατά περίπου 1.450 ευρώ.
Αντιστοίχως, εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ θα έχουν απώλειες 525 ευρώ, αντί για 1.600 ευρώ σε περίπτωση που θα ίσχυε το πλαφόν.
Στην ΕΥΑΘ με τη νέα ρύθμιση οι υπάλληλοι γλιτώνουν 215 ευρώ - θα έχαναν 490 ευρώ και τώρα περιορίζονται σε μείωση της τάξης των 275 ευρώ - και στον ΟΛΠ 280 ευρώ στις μηνιαίες αποδοχές τους.

 Απο ΤΑ ΝΕΑ

Νέες ..... ΦΟΡΟ - ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ


Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής της εισφοράς αλληλεγγύης. Μισθωτοί και συνταξιούχοι δέχονται διπλό σοκ. Η παρακράτηση θα γίνεται από τις μηνιαίες αποδοχές. Με το εκκαθαριστικό της Εφορίας θα εξοφληθεί και η φετινή οφειλή.
Σύμφωνα με τη νέα διάταξη, η εισφορά για τα εισοδήματα του 2012 θα παρακρατείται κάθε μήνα από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, οι οποίοι την ίδια χρονιά μαζί με το εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης θα καταβάλουν και την εισφορά για τα φετινά εισοδήματα.

Η παρακράτηση της εισφοράς αυτόματα θα επιφέρει μείωση των καθαρών μηνιαίων αποδοχών από την 1-1-2012, ενώ πρόσθετες απώλειες θα έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι από την πληρωμή της εισφοράς για τα εισοδήματα του 2012.
Την ίδια ώρα, με άλλη τροπολογία μειώνεται στα 5.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο των 9.000 ευρώ που ίσχυε για τους νέους κάτω των 30 ετών και τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών. Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ