« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Δώρο ... Άδωρο Χριστουγέννων


Δώρον άδωρον θα είναι για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους αλλά και δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΔΕΚΟ το δώρο Χριστουγέννων αφού για πρώτη φορά σε πολλούς δεν θα καταβληθεί καθόλου ή σε άλλους θα δοθεί με περικοπές.


Δημόσιοι υπάλληλοι - ΔΕΚΟ.
Ο 13ος και ο 14ος μισθός περιορίζονται δραστικά και διαμορφώνονται οριζόντια στα €500 ο καθένας ή στα €1.000 συνολικά (€250 δώρο Πάσχα, €250 επίδομα αδείας και €500 δώρο Χριστουγέννων).
Τα επιδόματα αυτά καταβάλλονται στο ακέραιο, εφόσον οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές (πλην υπερωριών και αποζημιώσεων από συμμετοχή σε συλλογικά όργανα), συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων του προηγούμενου εδαφίου, δεν υπερβαίνουν κατά μήνα, υπολογιζόμενες σε δωδεκάμηνη βάση, το ποσό των τριών χιλιάδων (€3.000) ευρώ μεικτά.

Το δώρο στον ιδιωτικό τομέα.
Από την ισχύουσα νομοθεσία όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου σε οποιονδήποτε εργοδότη δικαιούνται δώρα εορτών.

Συνταξιούχοι ιδιωτικού τομέα- ΙΚΑ- ΔΕΚΟ- Τραπεζών.
Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων στα τετρακόσια (€400) ευρώ. το επίδομα εορτών Πάσχα στο ποσό των διακοσίων (€200) ευρώ και το επίδομα αδείας στο ποσό των διακοσίων (€200) ευρώ.
Τα ανωτέρω επιδόματα χορηγούνται υπό την προϋπόθεση ότι οι συνταξιούχοι έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους.

Συνταξιούχοι του Δημοσίου.
Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων, τετρακόσια (400) ευρώ Το επίδομα εορτών Πάσχα, διακόσια (€200) ευρώ Το επίδομα αδείας, διακόσια (€200) ευρώ.
Εφόσον ο δικαιούχος έχει υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας του και το συνολικό ποσό της μηνιαίας καταβαλλόμενης σύνταξης δεν υπερβαίνει τα δύο χιλιάδες πεντακόσια (€2.500) ευρώ.