« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ....... ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ



Είμαστε μια χώρα που την έχει κυριολεκτικά κατακλίσει η ύφεση και η μιζέρια, που δεν φαίνεται πουθενά έστω και ίχνος ανάκαμψης και ανάπτυξης.
Είμαστε μια χώρα που βουλιάζει συνεχώς κοινωνικά και οικονομικά, που βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ύφεση και την ανεργία, χωρίς φιλοδοξίες, χωρίς ελπίδα και συγχρόνως έρχονται προς αντιμετώπιση όλο και νέα και περισσότερο χειρότερα μέτωπα.
Με μια πολιτική που την υπαγορεύει προκλητικά η συμφωνία του μνημονίου με τις πρωτοφανείς συνέπειες των βάρβαρων επιλογών και βίαιων ανατροπών δικαιωμάτων, που προσβάλει τους πολίτες, το λαό μας, από την εκμετάλλευση στην εργασία, την ασφάλεια, την ασφάλιση, τη σύνταξη, το μισθό και το μεροκάματο.
Με μια πολιτική, του  «Λεφτά υπάρχουν», του «Μαζί τα φάγαμε», του «κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα» και των επιβραβεύσεων από τους κερδοσκόπους και τους τοκογλύφους.
Τα μέτρα που ελήφθησαν και θα ληφθούν, είναι «κοινωνικά ακραία».
Χωρίς να προκαλέσουν, ακόμα τουλάχιστον, κοινωνική έκρηξη ή πολιτική κρίση.
Από εδώ και στο εξής τι γίνεται;
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα πρώτα ευχάριστα δημοσιονομικά αποτελέσματα έκαναν την εμφάνισή τους.
Έστω και αν συνέβαινε και αυτό, το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας παραμένει, αφού η ύφεση είναι εδώ, μπροστά μας ισχυρή και συνεχώς μεγεθύνεται, η ανεργία είναι τεράστια και καθημερινά θεριεύει όλο και περισσότερο.
Ανάπτυξη δεν υπάρχει πουθενά και σε κανένα τομέα παραγωγικό της χώρας.
Ο πληθωρισμός παίρνει όλο και μεγαλύτερο ύψος.
Η αγορά είναι γεμάτη στεναγμούς και μιζέρια.
Επένδυση δε φαίνεται πουθενά και σε κανένα χώρο της πατρίδας μας.
Η ρευστότητα και η τραπεζική παρουσία για υποστήριξη της οικονομίας δεν υφίστανται πουθενά.

Δεν αντιλαμβάνονται οι «φοβεροί» οικονομολόγοι μας, ή σκοπίμως το κάνουν, ότι αυτή η επιλογή οικονομικής πολιτικής είναι συνταγή καταστροφής;
Δεν αντιλαμβάνονται επίσης ότι εάν δεν δημιουργηθεί οικονομικό περιβάλλον με δυνατότητα παραγωγής νέου πλούτου και νέων θέσεων εργασίας η κοινωνία θα ξεσηκωθεί και θα αντιδράσει με βίαιες ανατροπές;
Μπορεί να προκύψει δημοσιονομική βελτίωση όμως όταν η ζωή των ανθρώπων βρίσκεται ήδη σε κατάσταση απελπιστική;
Μπορεί να υπάρξει μείωση του ελλείμματος, αλλά οι αριθμοί δεν σου προσφέρουν καθόλου θετική πορεία με τους ανθρώπους να δυστυχούν !!