« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Αναζητώντας τον «θησαυρό» ........


Όλο και περισσότεροι Έλληνες αναζητούν κιούπια με χρυσές λίρες και μπαούλα με πολύτιμα πετράδια, ευελπιστώντας να βγουν από το τέλμα της οικονομικής δυσπραγίας... 
Με το που πέφτει η νύχτα, εκτυλίσσονται κινηματογραφικές σκηνές στα βουνά και τις παραλίες, ιδιαίτερα της επαρχίας, με τους σύγχρονους χρυσοθήρες να επιδίδονται σε αναζήτηση θησαυρών. 

Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», υπολογίζεται ότι περίπου 500.000 Έλληνες σήμερα αναζητούν θησαυρούς ή επιθυμούν να ξεκινήσουν την αναζήτηση. Είναι χαρακτηριστικό πως το ενδιαφέρον για ανιχνευτές μετάλλων είναι αυξημένο κατά 100% τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. 

«Ο καθένας προσπαθεί να βρει την τύχη του. Είναι γεγονός ότι λόγω της κρίσης ψάχνουν περισσότερα άτομα, τα οποία αναζητούν σανίδα σωτηρίας» αναφέρει ιδιοκτήτης καταστήματος με ανιχνευτές μετάλλων. H ζήτηση για μηχανήματα είναι αυξημένη κατά 100%. Ωστόσο, όπως λέει, «δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τις πωλήσεις μας. Δεν έχουν χρήματα και τα μηχανήματα είναι ακριβά. Οι περισσότεροι ψωνίζουν τους φθηνούς ανιχνευτές των 200 ευρώ. Για έναν καλό ανιχνευτή όμως οι τιμές κυμαίνονται από 1.500 έως και 2.500 ευρώ». 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όποιος ανακαλύπτει θησαυρό δικαιούται το μισό, ενώ το άλλο μισό πηγαίνει στο κράτος.

Ψεύτικοι χάρτες
«Είναι πολύ δύσκολο να βρεις χάρτη και από πρώτο χέρι». Όντως τα επονομαζόμενα «κιτάπια», όπως και τα οδοιπορικά κείμενα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα βρει κάποιος. Τις περισσότερες φορές οι χάρτες αποτελούνται από κρυπτογραφημένες λέξεις, τις οποίες οι γνώστες ερμηνεύουν σταδιακά όσο ψάχνουν τα σημάδια. 

Βέβαια υπάρχουν και οι επιτήδειοι. Οι ψεύτικοι χάρτες «πάνε και έρχονται», και μάλιστα πωλούνται για δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Θύματα πέφτουν οι παθιασμένοι χρυσοθήρες που έχουν ξοδέψει ολόκληρες περιουσίες για τον εξοπλισμό, αλλά και για να ακούσουν αφερέγγυες πληροφορίες. Έτσι αποδεικνύεται... άνθρακες ο θησαυρός. 

«Απάτες» όμως πραγματοποιούν και διάφορα μέντιουμ που επωφελούνται της κατάστασης για να βγάλουν χρήματα. Το αποτέλεσμα είναι να καρπώνονται πολλά χρήματα από τους υποψήφιους... πάμπλουτους.