« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται με τον αγώνα της Ομοσπονδίας
Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και των συνδικάτων των εργαζομένων στα λιμάνια για την απόκρουση της ιδιωτικοποίησης των εμπορευματικών σταθμών Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
Η εμμονή της κυβέρνησης να εκποιήσει κερδοφόρες δραστηριότητες εθνικής και στρατηγικής σημασίας όπως είναι τα δυο μεγαλύτερα λιμάνια, ζημιώνει σημαντικά τα συμφέροντα της Εθνικής Οικονομίας, την ασφάλεια της χώρας και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτά.
Εκφράζουμε την έντονη και ριζική διαφωνία μας, στην
ασκούμενη πολιτική ιδιωτικοποίησης των λιμανιών ΟΛΠ και ΟΛΘ.
Καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να μην επιμείνουν σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική που συναντά την καθολική αντίδραση προκαλώντας σφοδρότατες συγκρούσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις για την διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας και των εργαζομένων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΣΕΕ

Συνέχεια στον απεργιακό αγώνα

Την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στα λιμάνια έως το τέλος Ιανουαρίου, σε πρώτη φάση, αποφάσισε πριν από λίγο η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ).
Σταθερό και αμετακίνητο αίτημα της Ομοσπονδίας είναι << η μη εκχώρηση - εκποίηση των Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων ΟΛΠ και ΟΛΘ και η ανάπτυξή τους από τους ίδιους του Οργανισμούς >>.
Η ΟΜΥΛΕ ανακοίνωσε ότι, μετά την εξέλιξη της απεργιακής κινητοποίησης η οποία είχε απόλυτη επιτυχία, αποφάσισε την κλιμάκωση - επέκταση των κινητοποιήσεων ως εξής:
1) 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε όλα τα λιμάνια μέλη της στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2008
2) Αποχή από υπερωριακή εργασία καθώς και αποχή από εργασία Σαββάτου και Κυριακής μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2008.