« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Στην τελική ευθεία για τίς ............ εκλογές !!

ΕΝΙΑΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΠ

Συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες μετά την εκλογοαπολογιστική Γεν. Συνέλευση του Σωματείου μας και ένας πρώτος απολογισμός της κορυφαίας αυτής μαζικής διαδικασίας επιβάλλεται.
Ανακεφαλαιώνοντας τα ζητήματα που τέθηκαν, σε συνάρτηση με τις απαντήσεις που η κάθε παράταξη έδωσε για το κάθε ζήτημα, θα βαδίσουμε τις λίγες μέρες που απέμειναν μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων νέου Δ/Σ στο σωματείο μας, πολύ δε περισσότερο γιατί αυτή η Γεν. Συνέλευση ήταν η κρισιμότερη στην ιστορία του σωματείου μας.
Μετά από 11 μήνες κινητοποιήσεων και με ανοιχτά όλα τα φλέγοντα ζητήματα, οι συνάδελφοι μέλη του σωματείου, περίμεναν από όλους εμάς καθαρές θέσεις και απαντήσεις και με βάση αυτές –κατά την άποψή μας – να αποφασίσει για τις παρατάξεις και τα πρόσωπα που θέλει να τον εκπροσωπήσουν για την επόμενη κρισιμότατη τριετία.
Εμείς στο Ενιαίο Αγωνιστικό Μέτωπο – Ενωτική Πορεία προσπαθήσαμε στον ελάχιστο χρόνο που μας δόθηκε να αναδείξουμε τα παρακάτω ζητήματα:
· Την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ
· Την ΣΣΕ και την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα
· Την ένταξη των νέων συναδέλφων στη ΣΣΕ
· Την αδρανοποίηση της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας
Συγκεκριμένα αναπτύξαμε:
Α)
Το λανθασμένο τρόπο που η απερχόμενη πλειοψηφία σχεδίασε, για τον αγώνα μας ενάντια στην παραχώρηση.
Ένα «σχεδιασμό» που:
Απέκλεισε τους εργαζόμενους (αφού ούτε μια στιγμή ένιωσε την ανάγκη να τους ρωτήσει)
Απέκλεισε απόψεις που δεν εκφράζονταν σε επίπεδο ΟΜΥΛΕ (περιθωριοποίησε το Δ/Σ του Σωματείου)
Απέκλεισε τη συμπόρευση με τους παραλιμενίους Δήμους και το ΕΚΠειραιά (λόγο προσωπικών και εσωκομματικών διαφορών του απερχόμενου Προέδρου με τους Δημάρχους και τον Πρόεδρο του ΕΚΠ)
Έναν Αγώνα που αν και Τιτάνιος από τη πλευρά των εργαζομένων ούτε για μια στιγμή δεν κατάφερε να τον αναδείξει στην πραγματική του διάσταση στην κοινή γνώμη!!!
Β) Τη ληστεία που σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση είχαν για χρόνια επιβάλλει στο εισόδημά μας και προέρχεται από υπερωρίες και αργίες. Μια ληστεία που αφορά όλους τους συναδέλφους που εργάζονταν πέραν των 7 ωρών υπερωρίας την εβδομάδα!!! Σχεδόν το σύνολο των εργαζόμενων μελών του σωματείου μας.
Το ξεπούλημα του επίκουρου που ενώ είχε άπειρες ευκαιρίες στο παρελθόν να το κατοχυρώσει, ποτέ δεν το έκανε!!! Πάντα πίστευε ότι αποτελούσε «αναχρονισμό» και «δυσλειτουργία» όπως έχει επισημάνει με ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ.
Γ) Τον στρεβλό τρόπο που προσπάθησαν να διορθώσουν τις αμοιβές της ντροπής, Κυβέρνηση και εταιρία επέβαλαν παράνομα στους νέους συναδέλφους!!! Αντί της διεκδίκησης των νόμιμων επιδομάτων βάση της σύμβασης πρόσληψής τους από 250€ έως 300€ πρότειναν μια οικειοθελή παροχή (η εταιρία βέβαια το έκανε αμέσως αποδεκτό με μεγάλη χαρά) παίζοντας με την ανασφάλεια των νέων συναδέλφων προεκλογικά παιχνίδια!!!
Όμηροι της οικειοθελούς παροχής είναι και όμηροι αυτού που εμποδίζει την κατάργησή της!!!
Δ) Τη μη ενεργοποίηση της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα: Μοίρασαν τις θέσεις της επιτροπής μεταξύ τους ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και παράνομα «Διόρισαν» τους εαυτούς τους μέλη της επιτροπής!!!! Στην ουσία την κατήργησαν αφού ποτέ δεν ενεργοποίησαν!!! Σε συνδυασμό με το θάψιμο και την εξαφάνιση της μοναδικής για το χώρο του λιμανιού μελέτης του προηγούμενου Τεχνικού Ασφαλείας επέτρεψαν στην εταιρία να δρα ανεξέλεγκτα!!! Κατάργησαν ένα πανίσχυρο όπλο από τα χέρια των εργαζομένων, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στην εργοδοσία!!!
Ενώ για όλα αυτά και για άλλα που άλλοι συνάδελφοι έθεσαν περιμέναμε τις απαντήσεις στη δευτερολογία του Προέδρου, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ζούσαμε μια από τις καλύτερες και μεστές σε προβληματισμό Γενικές Συνελεύσεις, ο απερχόμενος Πρόεδρος με μια καλά σχεδιασμένη και προαποφασισμένη κίνηση τακτικής
Μην έχοντας ουσιαστικές απαντήσεις
αρνήθηκε να μας δώσει τις εξηγήσεις που όλοι περιμέναμε!!!
Με μια προβοκατόρικης αντίληψης και σχεδίασης κίνηση, συνεπικουρούμενος από έτερο συνάδελφο συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, που μέχρι χτες τον κατηγορούσε ως «εντολοδόχο της Διοίκησης» επιτέθηκε σε προσωπικό επίπεδο με ύβρεις και ανάρμοστους χαρακτηρισμούς κατά συναδέλφου συνδικαλιστή της παράταξής μας επικαλούμενος λόγους ηθικής τάξης!!!!
Προσπάθησε έτσι να πετύχει 2 πράγματα:
1) Να σπιλώσει έναν συνδικαλιστικό χώρο που αν μη τι άλλο έχει δώσει δείγματα γραφής,
2) Να μεταθέσει το ενδιαφέρον των συναδέλφων από τα καθαρώς συνδικαλιστικά θέματα και τις ευθύνες του στην αρνητική εξέλιξη!!!
Δεν θα του το επιτρέψουμε!!!
Δεν ενδιαφέρει κανένα συνάδελφο εάν ένας συνδικαλιστής είπε ή δεν είπε κάτι για κάποιον άλλο!!!
Είμαστε εργατικό σωματείο και όχι πρωινάδικη εκπομπή της TV!!!
Οι συνάδελφοι όλοι περιμένουν να μάθουν για την παραχώρηση, για τα εργασιακά τους, για τις αμοιβές τους και σε αυτά απαντήσεις δεν δώσατε!!!
Γιατί απλά αυτές που έχετε δεν μας καλύπτουν και αυτό θα πρέπει να θυμόμαστε στην τελική ευθεία για την κάλπη!!!

ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ !!
ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ !!

http://www.enotikiporeia-olp.gr/