« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Η προς έγκριση Σύμβαση Παραχώρησης ΟΛΠ

Η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς, τα γραφεία του Οργανισμού κατελήφθησαν από βουλευτές, πολιτευτές και συνδικαλιστικά στελέχη, με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει η διαδικασία παρά τις προσπάθειες του προέδρου του ΟΛΠ να εκτονώσει το κλίμα.
Εξάλλου, με αφορμή την γνωστοποίηση της παράτασης των κινητοποιήσεων των λιμενεργατών, ο ΟΛΠ με ανακοίνωση του στους εργαζόμενους, επιχειρεί να αναστρέψει το απεργιακό κλίμα. Όπως σημειώνει σε αυτή, οι επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί θα γίνουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ενώ, δεν τίθεται θέμα απολύσεων, παρά προσλήψεων και μόνον, νέου προσωπικού.
Την προσεχή Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, κι εκτός άλλου απροόπτου, θα συνεδριάσει το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, προκειμένου να επικυρώσει το τελικό σχέδιο συμφωνίας με την Cosco.

Η προς έγκριση Σύμβαση Παραχώρησης ΟΛΠ :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΥΛΕ

Το Δ.Σ./ΟΜ.Υ.Λ.Ε. σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 9.10.2008, αμέσως μετά τη μαζική και μαχητική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση της 8.10.2008, εκτίμησε την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, μετά την συνεχιζόμενη επίθεση της κυβέρνησης κατά των εργασιακών σχέσεων αλλά και της απόπειρας εκποίησης του Δημόσιου πλούτου.
Συγκεκριμένα:
Την αμφισβήτηση της επιχειρησιακής ΣΣΕ και την άρνηση ένταξης των νέων εργαζομένων σε αυτή.
Την ψήφιση τροπολογίας που επιτρέπει στις ΔΕΚΟ να προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων ακόμη και χωρίς αποζημίωση.
Τη μη υπογραφή ΣΣΕ ενώ βρισκόμαστε στο τέλος του 2008.
Την προσπάθεια ξεπουλήματος των Σ.ΕΜΠΟ. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν με το Σχέδιο Σύμβασης που συζητείται στο Δ.Σ./ΟΛΠ στις 10.10.2008 επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι πρόκειται για μία αποικιοκρατική παραχώρηση των Λιμανιών της χώρας μας. Με το σχέδιο αυτό παραδίδεται ο εθνικός πλούτος σε ιδιώτες και μάλιστα σε μία περίοδο που διεθνώς αναζητείται η ισχυρότερη παρουσία του Δημοσίου.
Τέλος, καταργείται κάθε έννοια εργασιακών σχέσεων και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν σε ένα εργασιακό μεσαίωνα

Κατόπιν όλων αυτών το Δ.Σ./ΟΜ.Υ.Λ.Ε. αποφάσισε

Την συνέχιση της αποχής από υπερωριακή εργασία καθώς και από εργασία Σαββάτου – Κυριακής και Αργιών σε όλα τα λιμάνια μέλη της ΟΜ.Υ.Λ.Ε. μέχρι την 31.10.2008
Την κήρυξη στάσης εργασίας στον ΟΛΠ την Παρασκευή 10.10.2008 από 13.00 έως 17.00 καθώς και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στο Εκθεσιακό Κέντρο Ο.Λ.Π. (απέναντι από τον Αγ.Νικόλαο).