« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Στην Διαφθορά: ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ !!


Δράση πολιτών ενάντια στη διαφθορά

«Δεν είμαστε πολιτικό κίνημα, δεν είμαστε ΜΚΟ, δεν έχουμε χορηγούς, δεν διαχειριζόμαστε χρήματα, δεν εξαρτόμαστε από κανέναν», δηλώνουν ανώνυμα άνθρωποι που είπαν «Τελεία & Παύλα, Διαφθορά Τέλος.», μια δράση πολιτών που εγκαινιάστηκε στις 25 Σεπτέμβρη με τη λειτουργία της ιστοσελίδας www.teleiakaipavla.gr.

Στόχος της δράσης, γράφουν οι εθελοντές, είναι να καταγράψει πραγματικά περιστατικά διαφθοράς όπως τα έχουν βιώσει οι Έλληνες πολίτες, δημιουργώντας μια μεγάλη βάση δεδομένων με καταγγελίες, ταξινομημένες ανά περιοχή, ανά κλάδο και ανά συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία ή κρατικό οργανισμό. 

Οι αναφορές περιστατικών διαφθοράς στο www.teleiakaipavla.gr γίνονται ανώνυμα, καταγράφοντας τον φορέα, την υπηρεσία ή τον οργανισμό, όχι όμως συγκεκριμένα πρόσωπα, καθώς η δράση δεν φιλοδοξεί να υποκαταστήσει τους θεσμούς και τα όργανα της Πολιτείας. 

Αυτό που επιδιώκει είναι να αφυπνίσει τον πολίτη και να κινητοποιήσει το κράτος σε μια κοινή προσπάθεια να περιοριστεί η διαφθορά, μέσα και από την στατιστική ανάλυση των περιστατικών που θα αναδεικνύουν κάθε στιγμή τις πιο «προβληματικές» υπηρεσίες και οργανισμούς με τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα διαφθοράς.

Ήδη, μέσα σε 7 μέρες λειτουργίας, το www.teleiakaipavla.gr έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 35.000 μοναδικοί επισκέπτες καταγράφοντας δεκάδες περιστατικά διαφθοράς σε περισσότερους από 29 δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες όπως νοσοκομεία, εφορίες, πολεοδομίες, κα., στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Χανιά και άλλες πόλεις.  

Το συνολικό ποσό που μέχρι σήμερα αθροίζεται από τα «φακελάκια» που δόθηκαν (σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές) αγγίζει τις 58.000€ και δυστυχώς αυξάνεται καθημερινά καθώς οι χρήστες του διαδικτύου προσθέτουν νέες αναφορές.