« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Πρεμιέρα για το .... ΕΝΙΑΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, στον ΟΛΠ !!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!!!

Συνάδελφοι,
Βαδίζουμε ήδη τον δέκατο μήνα κινητοποιήσεων, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΠΟ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ !!!
Δέκα μήνες που σημαδεύτηκαν από την αταλάντευτη απόφαση του συνόλου σχεδόν των εργαζομένων, να αντισταθούν σ’ αυτήν την επίθεση, αλλά παράλληλα και από την ανεπάρκεια της Συνδικαλιστικής μας ηγεσίας, να εμπνεύσουν και να οργανώσουν ΑΓΩΝΕΣ τέτοιους που να αποκρούσουν την Κυβερνητική πολιτική της Ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού.
Ενώ Κυβέρνηση και Διοίκηση του ΟΛΠ, προχωρούν στο τελικό στάδιο του σχεδίου ξεπουλήματος, η ηγεσία μας ΒΙΑΖΟΝΤΑΣ την κοινή λογική επιμένει να μας χαϊδεύει τ’ αυτιά, λέγοντας ότι ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!!
«Δεν αρμενίζουμε εμείς στραβά, αλλά ο γιαλός είναι στραβός»
Όμως αυτή ακριβώς η αντίφαση λόγων και πραγματικότητας, λειτούργησε και λειτουργεί ως καταλύτης στη συνείδηση μεγάλων ομάδων εργαζομένων, που καθημερινά απεγκλωβίζονται από κομματικές λογικές και ζητούν
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΠ!!
Εγκαταλείπουν και τις δύο κομματικές Παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και συναντούν τις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, που πάντα δρούσαν και δρουν στο Σωματείο μας και που τα τελευταία χρόνια έχουν καταξιωθεί στο χώρο μέσα από τη Συνδικαλιστική Παράταξη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ.
Καρπός αυτής της συνάντησης είναι η απόφαση για τη συγκρότηση ενός ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, των εργαζομένων στο Σωματείο μας.
Συνάδελφοι,
Όλοι εμείς που δημιουργήσαμε τo «ΕΝΙΑΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ -
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
», είμαστε μάχιμοι συνάδελφοι που λειτουργούμε συνδικαλιστικά έξω από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κομματικό σχηματισμό.
Το «ΕΝΙΑΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», θεωρεί πως είναι θεμιτό και αναγκαίο σε ένα Συνδικαλιστικό χώρο να γίνονται προσπάθειες σύγκλισης και ενότητας στη βάση των κοινών προβλημάτων από συνδικαλιστικές δυνάμεις και εργαζόμενους που έχουν αφετηρία διαφορετικούς ιδεολογικούς και πολιτικούς προσανατολισμούς, τους ενώνουν όμως τα κοινά προβλήματα, ο ενιαίος και κοινά συμφωνημένος τρόπος αντιμετώπισής τους.
Στόχος μας η υπέρβαση των στενών κομματικών μηχανισμών και λογικών, κάτι που σαν εργαζόμενοι το έχουμε κατακτήσει και θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και στο μέλλον.
Σε αυτή τη βάση συγκροτηθήκαμε.
Πιστεύοντας ότι:
· Οι κομματικές λογικές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ, στον εργασιακό μας χώρο,
· Διαιρούν τους εργαζόμενους σε «Δικούς μας» και τους « Άλλους»,
· Σκεπάζουν, αντί να λύνουν προβλήματα,
· Προβάλλουν έναν συναινετικό και κομματικά αρεστό Συνδικαλισμό, που στόχο έχει τον ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΟΧΙ την ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος.
Αντίθετα, η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ του συνδικαλιστικού κινήματος συμβάλλει στην ΕΝΟΤΗΤΑ των εργαζομένων, στην συνειδητοποίηση των κοινών προβλημάτων και στην αγωνιστική λύση τους. Η άμεση συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν, είναι ο κρισιμότερος παράγοντας για επιτυχημένη διεκδίκηση!
Πιστεύουμε πως ο ενημερωμένος εργαζόμενος είναι ικανός για να αποφασίζει και να λύνει τα προβλήματά του!
Απαιτούμε να σταματήσουν να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς !!!
Συνάδελφοι,
Είναι προφανές και πρέπει να είναι ξεκάθαρο και σε όλους τους συναδέλφους, πως όλοι εμείς αγωνιζόμαστε, δεσμευόμενοι από αρχές και θέσεις αυτής της ανεξάρτητης συνδικαλιστικής παράταξης και μόνο.

Σας καλούμε όλους να στηρίξετε αυτό το νέο

«ΕΝΙΑΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

με την συμμετοχή σας, που σε κάθε περίπτωση κρίνεται απαραίτητη και καθοριστική !!!
Σας περιμένουμε στην συγκέντρωση – συζήτηση – ανταλλαγή απόψεων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/10/2008 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα ΗΕΤΙΩΝ ( Πύλη Ε2 Κεντρικού Λιμανιού ).

Κάνε κάτι για να αλλάξεις ότι δεν σου αρέσει !!!
Κάνε κάτι για τα εργασιακά σου δικαιώματα !!!