« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Τι θα γίνει στο ....... ΛΙΜΑΝΙ ??


Η προσωρινή συμφωνία που επετεύχθη, είναι ότι :
1) Η Σύμβαση ΟΛΠ - COSCO, διατηρείται σε ισχύ.
2) Oι Κινέζοι αποδέχθηκαν να αναλάβει ο ΟΛΠ να εκδίδει τιμολόγια μέχρι τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ο ΟΛΠ να αποδίδει τα έσοδα στην Cosco !! 
Οι εργαζόμενοι, ταυτόχρονα, πήραν διαβεβαιώσεις για τα εργασιακά τους δικαιώματα και ότι θα αρχίσει αμέσως ο διάλογος, ώστε να εξευρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση λειτουργίας του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.

ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
1) Συνδιαχείριση όλων των προβλητών, από μία εταιρεία που οι Κινέζοι θα έχουν ένα ποσοστό και ο ΟΛΠ το υπόλοιπο. Βέβαια, οι Κινέζοι θα διατηρήσουν τα δικαιώματα που έχουν αποκτήσει από την κυρωθείσα σύμβαση στη Βουλή για τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, ενώ ο ΟΛΠ θα κρατήσει την προβλήτα Ι. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο ανατρέπεται η βασική φιλοσοφία της παραχώρησης που ήθελε δύο παρόχους στο λιμάνι.
2) Να υπάρχουν δύο πάροχοι και η «υπερχείλιση» των εργασιών από τη δεύτερη και μελλοντικά από την τρίτη προβλήτα, να διοχετεύεται στην προβλήτα Ι του ΟΛΠ.
3) Θα εργάζονται μόνο εργαζόμενοι του ΟΛΠ σε όλες τίς προβλήτες, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις που εργάζονται σήμερα.