« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση εισοδηματικής απώλειας, η οποία είχε προβλεφθεί στο πρακτικό συμφωνίας μεταξύ Ο.Λ.Π. Α.Ε. και εργαζομένων το 2009 και με αφορμή διάφορα σχόλια γίνονται γνωστά τα ακόλουθα :
1. Το Πρακτικό Συμφωνίας μετά την συνυπογραφή του παρουσιάσθηκε σε συνέντευξη τύπου και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Επομένως, όσα γράφονται περί «μυστικών συμφωνιών» ή «παροχή κάτω από το τραπέζι» είναι ανακριβή, αφού από το 2009 ήταν γνωστά σε όλους.
2. Το προβλεπόμενο ποσό δεν είναι ούτε «bonus» ούτε «δωράκι». Αποτέλεσε υπολογισμό εισοδηματικής απώλειας βάσει προηγούμενων αποδοχών (2007 και 2008), λόγω της βλαπτικής μεταβολής που επήλθε σε εισοδήματα από την αποχώρηση του Ο.Λ.Π. Α.Ε. από το μεγάλο Προβλήτα ΙΙ με αφορμή την παραχώρηση του στην Cosco (Σ.Ε.Π. Α.Ε.) και την εγκατάσταση του στο νέο Προβλήτα Ι.
3. Όπως τονίσθηκε και στην χθεσινή ανακοίνωση, παρά τις διαφορετικές νομικές γνωμοδοτήσεις, ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. εφαρμόζει σε όλα τα σημεία την εισοδηματική πολιτική 2010 (Ν. 3833/2010) χωρίς εξαιρέσεις.