« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Η ... Aquapolis αλλάζει το Φάληρο !!

Ένα τεχνητό νησί μέσα στο όρμο του Φαλήρου φιλοδοξούν να δημιουργήσουν τρεις απόφοιτοι της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Οι νέοι αρχιτέκτονες κ.κ. Κ. Μπουτσίκος, Δ. Πολύζος και η κυρία Χρυσάνθη Σίσκου από τη Θεσσαλονίκη, εμπνεόμενοι από την ανάγκη γειτνίασης με το υδάτινο στοιχείο, αλλά και άσκησης του θαλάσσιου αθλητισμού οραματίστηκαν την Aquapolis, ένα τεχνητό, βιοκλιματικό νησί, το οποίο λειτουργεί εν είδει πολυχώρου, συνδυάζοντας αθλητικές δραστηριότητες, εκθεσιακές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής, χωροθετούμενο έξω από Φαληρικό Δέλτα.
«Δημιουργήσαμε την Aquapolis με αφορμή τα σχέδια ανάπλασης που θα πραγματοποιηθούν στο Φαληρικό Δέλτα, όπως για παράδειγμα το αρχιτεκτονικό πρότζεκτ του Ρέντζο Πιάνο. Δεν είναι τυχαίο ότι με το τεχνητό νησί φιλοδοξούμε να εξυπηρετήσουμε αυτό που πρόκειται αρχιτεκτονικά να συμβεί. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή της τοποθεσίας έπαιξε το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή προϋπήρχαν οι Ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις. Ούτως ή άλλως, το σχέδιο παίρνει αφορμές από τις ήδη υπάρχουσε δομές. Βέβαια, σε όλα αυτά υπάρχει μία δόση υπερβολής» σχολιάζει ο κ. Μπουτσίκκος, ένας εκ των αρχιτεκτόνων.
Διαβάστε περισσότερα : http://www.tovima.gr/