« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

48 ωρο ....... μπουρίνι στο ΛΙΜΑΝΙ !!



ΠΟΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ

Μετά απο την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή, η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με τις διοικήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και της Ένωσης Λιμενεργατών, επικυρώθηκε απο την Υπουργό η ΠΑΡΑΔΟΣΗ του ΣΕΜΠΟ στην COSCO ( Σ.Ε.Π Α.Ε ), απο σήμερα 02/11/2009.
Η υπουργός προανήγγειλε την άμεση έναρξη ουσιαστικού διαλόγου, ανάμεσα στον ΟΛΠ και την Cosco, ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στην φαση αυτή, για θέματα που αφορούν την υλοποίησης της σύμβασης παραχώρησης των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ η οποία όμως είναι σε ισχύ.
Η υπουργός υπογράμμισε ότι από τη Δευτέρα 02/11/09, η ΣΕΠ Α.Ε θα ξεκινήσει την τιμολόγηση των εργασιών, ενώ επεσήμανε ότι ο διάλογος που ξεκινά θα είναι προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.
Επίσης, μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου, δηλαδή σε δύο εβδομάδες περίπου από σήμερα, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να απαντήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε τριάντα τρία ερωτήματα που σχετίζονται με τη σύμβαση παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στην κινεζική Cosco.
Αντικειμενικά, λοιπόν, η Κομισιόν θέτει και την ατζέντα της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ :
Τα Δ.Σ των εργαζομένων, μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της συνάντησης με την Υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας & Ανταγωνισμού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τρίτη και Τετάρτη 3 & 4 /11/2009.
Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει από ώρα 00:00 νυχτερινή.