« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

21.10.2008 Γενική Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες. ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ !!


Όλοι οι εργαζόμενοι – με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (σταθερή, εποχιακή, ελαστικά απασχολούμενοι, ενοικιαζόμενοι, Συμβασιούχοι κ.α.) συνδικαλισμένοι ή ασυνδικάλιστοι, καλύπτονται και καλούνται να συμμετάσχουν στην αυριανή γενική απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Διεκδικούμε:
▪ Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, επιδομάτων ανεργίας, συντάξεων.

▪ Να αλλάξει ριζικά ο κρατικός προϋπολογισμός – Αναδιανομή τώρα υπέρ των ασθενέστερων στρωμάτων.


▪ Όχι στην κοινωνικοποίηση των υποχρεώσεων των Τραπεζιτών.


▪ Κατάργηση Ν.3655 για το ασφαλιστικό και των προηγούμενων νόμων. Καμία αρνητική μεταβολή στο καθεστώς των βαρέων ανθυγιεινών. Αμεση στήριξη των αποθεματικών των Ταμείων.


▪ Να μην προχωρήσει το ξεπούλημα της Ολυμπιακής, του ΟΣΕ, των Λιμανιών, της Εθνικής και Αγροτικής Ασφαλιστικής και κάθε άλλης δημόσιας επιχείρησης. Ισχυρός και δημοκρατικά εκσυγχρονισμένος δημόσιος τομέας σε Τράπεζες, στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, Κοινή Ωφέλεια.


▪ Σταθερή εργασία για όλους: Επαναρρύθμιση εργασιακών σχέσεων χωρίς ελαστικότητες. Καμία διάκριση μεταξύ παλιών και νέων εργαζόμενων.


▪ Προοδευτικό φορολογικό σύστημα. Περισσότερους φόρους στο κεφάλαιο. Φοροελαφρύνσεις στους εργαζόμενους.


▪ Αλλαγή του συμφώνου σταθερότητας και διαμόρφωση ενός νέου συμφώνου για την ανάπτυξη και την σταθερή απασχόληση.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ – ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΙΖΙΚΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.


ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟΤΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.


ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/10/2008


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Όλα παίζονται στο ........... πολιτικό σκηνικό !!

Οι περί ανασχηματισμού φήμες και η διάθεση προσφυγής στις κάλπες που εικάζει ή αναμένει το πολιτικό σκηνικό δεν αποκλείεται να οδηγήσουν τη χώρα σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.
Οι τελευταίες συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από μεγάλα θέματα που είναι σε εξέλιξη, μεταξύ των οποίων και αυτό των συμφωνιών των δύο μεγάλων λιμένων με Cosco και Hutchison.
Λαμβανομένου υπόψη, και σύμφωνα με τις αποχρώσεις ενδείξεις του γεγονότος ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο θα προωθηθεί η εγκριθείσα από τον ΟΛΠ συμφωνία, θα απαιτήσει χρονικό διάστημα ελέγχου, που βάζει την όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί το νωρίτερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θέλει τη χώρα να μπαίνει σε μία προεκλογική περίοδο, κατά τα γνωστά δεδομένα στην προοπτική προσφυγής στις κάλπες στην άνοιξη του 2009, πράγμα του μεθερμηνεύεται ότι δεν αποκλείεται η αντιπολίτευση να εγείρει θέμα «παγώματος» των διαδικασιών.
Σε γνώση και του υπουργείου αλλά και των παραγωγικών τάξεων, που συνεκτιμούν ότι οι κινητοποιήσεις στα Λιμάνια, θα συνεχιστούν μέχρι «τελικής πτώσεως».
Τελικής πτώσεως, που μπορεί να αφορά στο εμπόριο το οποίο έχει δεινοπαθήσει επί 10μηνο, στην εικόνα των λιμανιών απέναντι στους χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων που ήδη έχουν περιστείλει δραστηριότητές τους, αλλά ακόμα και στους εργαζόμενους στα λιμάνια, καθώς, οι απώλειες σε εισοδήματα από την ακολουθούμενη τακτική δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες.