« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ..... ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ !!


Νέος πρωθυπουργός της χώρας ορκίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Την επικείμενη ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης το αργότερο αύριο το απόγευμα, αναμένει με ανυπομονησία η Ελληνική Ναυτιλιακή Κοινότητα.
Η επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν ένα από τα βασικά σημεία –δέσμευσης του πολιτικού κόσμου.
Η ολική επαναφορά στην προτεραία κατάσταση, η επανασύσταση δηλαδή του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έτσι όπως ήταν πριν τα διαλυτικά πειράματα της προηγούμενης κυβέρνησης, είναι αυτό που αναμένει στο σύνολό της, η Ακτή Μιαούλη.
Όπως λέγεται έχει «κλειδώσει» ότι θα είναι πολιτικό πρόσωπο και λιγότερες να είναι κάποιος τεχνοκράτης.
Το Προεδρικό Διάταγμα για την επανασύσταση του ΥΕΝ είναι ήδη έτοιμο, καθώς και το οργανόγραμμα του νέου υπουργείου ενώ στα σχέδια είναι και η επανασύνδεσή του με το Λιμενικό Σώμα.
Μια κίνηση - έκπληξη που δεν μπορεί να αποκλειστεί, το ΥΕΝ να είναι κοντά στον πρωθυπουργό οπου μπορεί να το κρατήσει ο ίδιος ο κ. Αντώνης Σαμαράς για να διαφοροποιηθεί τόσο από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που κατάργησε το ΥΕΝ όσο και να στείλει θετικό μήνυμα προς τον εφοπλιστικό κόσμο.
Σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρχει ο αναπληρωτής υπουργός ή ο υφυπουργός και τα ονόματα, που ακούγονται δεν διαφέρουν πολύ από το να τοποθετηθεί υπουργός Ναυτιλίας.
Γι΄ αυτή την θέση ακούγονται έντονα τα ονόματα του κ. Πλακιωτάκη και του κ. Τουρκολιά.
Όλοι επιζητούν την επανασύσταση του ΥΕΝ όπου θα σηματοδοτήσει την πρόθεση της νέας κυβέρνησης για την άσκηση αναπτυξιακής πολιτικής στο πλέον ανταγωνιστικό τομέα της χώρας.