« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Σε εταιρεία security ..... η φύλαξη του λιμανιού του Ηρακλείου


Τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα που έχει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Κρήτης, μαζί με τα σενάρια ιδιωτικοποίησης που τελευταία έχουν φουντώσει με ευθύνη της διοίκησης που ανακίνησε το θέμα, αλλά και την απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία security της φύλαξης του λιμανιού, θίγει στην ερώτησή του βουλευτής του Νομού Ηρακλείου, προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Γ. Διαμαντίδη.
Στο έγγραφό του αναφέρει ότι :
« Στη λειτουργία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου διαπιστώνεται μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης, καθώς όπως διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος του Οργανισμού, από τις 127 θέσεις που προβλέπονται, σήμερα έχουν μείνει μόνο 47, ενώ δεν αναμένονται να γίνουν άλλοι διορισμοί ».
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, η οποία απαρτίζεται μόνο από 8 άτομα, με την προοπτική να μειωθούν κατά δύο ακόμη, σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσικνάκη, θα είναι αδύνατον να συνεχίσει τη λειτουργία της για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών».

Οι Κινέζοι και στην .... ΚΡΗΤΗ ??
Ο Βουλευτής τονίζει στην παρέμβασή του ότι :
 «έντονη ανησυχία προκαλεί στην κοινή γνώμη η φημολογούμενη πρόθεση απόκτησης του λιμανιού από κινεζικές εταιρείες» και αναφέρει ότι «στις 24 Ιανουαρίου, βρέθηκε στο Ηράκλειο αντιπροσωπία Κινέζων, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της παροχής νερού στο λιμάνι του Ηρακλείου, στο πλαίσιο έντονης συζήτησης ότι οι Κινέζοι εξετάζουν και το ενδεχόμενο απόκτησής του λιμένα».
Βεβαίως, σημειώνει ότι «η επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου είναι ότι οι Κινέζοι ήρθαν για να συζητήσουν από κοντά την προοπτική συνεργασίας πάνω στον τομέα του συστήματος παροχής του νερού στο λιμάνι», ωστόσο αναφέρει ότι «δεν διαψεύδονται τα σενάρια ότι οι Κινέζοι έχουν στην ατζέντα τους το ενδεχόμενο απόκτησης του λιμανιού, με στόχο την εκμετάλλευσή του» και υπενθυμίζει ότι «για το θέμα δημόσια έχει εκφράσει αρνητική θέση και ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Γ. Κουράκης, επιβεβαιώνοντας εμμέσως την ύπαρξη σεναρίων».