« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα παράταση μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, για την υποβολή του Ε9 !


Η ταλαιπωρία και τα τεχνικά προβλήματα στο Taxisnet οδήγησαν τελικά το υπουργείο Οικονομικών στο να δώσει νέα παράταση μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου στους φορολογούμενους για την υποβολή του Ε9, που κανονικά έληγε σήμερα, Παρασκευή. Παράλληλα, για την αποφόρτιση του συστήματος κλείδωσε την εφαρμογή για τις διορθώσεις στα αγροτεμάχια, για τα οποία άλλωστε η προθεσμία λήγει στις 14 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται πως η προθεσμία συμπλήρωσης και υποβολής του Πίνακα 1: Στοιχεία οικοπέδων (εντός σχεδίου ή οικισμού) και κτισμάτων (εντός και εκτός σχεδίου) της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013, παρατείνεται μέχρι και την 27η Σεπτεμβρίου 2013.

Επιπλέον, μπαίνοντας κάποιος στην αρχική σελίδα του Taxisnet, στην κατηγορία «Υπηρεσίες προς τους Πολίτες» πλέον εμφανίζεται στην οθόνη νέο μήνυμα, στη θέση εκείνων που παρέπεμπαν στην υποβολή των δηλώσεων Ε1, Ε9 κλπ. 

Το νέο μήνυμα αναγράφει: «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) (ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο για τον Πίνακα 1 και για όσους έχουν μεταβολές στον Πίνακα 1)».

Δηλαδή το σύστημα δεν επιτρέπει πλέον στους φορολογούμενους να διορθώσουν στοιχεία ή να δηλώσουν αγροτεμάχια στο Ε9, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που θέλουν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο και την υποβολή της δήλωσης αστικών ακινήτων στο Ε9 (Πίνακας 1).