« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ίδιο νόμισμα, με δύο ... όψεις !!


Νέα κόντρα, και μάλιστα παρουσία του προέδρου της COSCO, βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη μεταξύ της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του ΤΑΙΠΕΔ.
Καθώς οι δύο πλευρές παρουσιάζονται με διαφορετικές απ-όψεις, για την Ιδιωτικοποίηση και το μέλλον του Λιμανιού του Πειραιά.
Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ξεκαθαρίζει ότι η πολιτική των παραχωρήσεων είναι η πλέον επωφελής λύση για τη διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας.
Ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εκφράζοντας ως έναν σημαντικό βαθμό και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, υποστηρίζει ότι η θέση του ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα του ΟΛΠ είναι δεδομένη: «Εμείς θέλουμε», είπε, «ένα λιμάνι του Πειραιά το οποίο να αναπτυχθεί συνολικά και όχι ετεροβαρώς».
Στο περιθώριο όµως των αστραφτερών χαµόγελων η κόντρα καλά κρατεί και, το κυριότερο, ουδείς γνωρίζει πώς θα τελειώσει, µια και το ΤΑΙΠΕΔ, κατέχοντας το πλειοψηφικό πακέτο των µετοχών του ΟΛΠ, µπορεί να προχωρήσει σε έκτακτη γενική συνέλευση επιδιώκοντας αλλαγές στη διοίκηση του Οργανισµού.

Tο μεγάλο αφεντικό της COSCO, συνεχίζει σταθερά να επιμένει στο πλάνο του, που δεν είναι άλλο από την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού του Πειραιά.
Στην παρούσα φάση αυτό που ήθελε να πάρει το πήρε και συγκεκριμένα πήρε ένα μνημόνιο επέκτασης της συνεργασίας της ΣΕΠ ΑΕ με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς για την επέκταση της Προβλήτας 3 δυτικά, μέσω της κατασκευής ενός ακόμη σύγχρονου τέρμιναλ, αυτή τη φορά πάνω στη θάλασσα. Μια νέα επένδυση της COSCO (ΣΕΠ ΑΕ) ύψους άνω των 220 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο δρόµος που επιδιώκει η COSCO, αυτός της πλήρους ιδιωτικοποίησης, µας οδηγεί σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας στο Λιµάνι του Πειραιά, προκαλεί δε µια νέα µονοπωλιακή κατάσταση, αφού ο απόλυτος έλεγχος περνά από το κράτος σε έναν ιδιώτη.

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ. 

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Ή ΠΩΛΗΣΗ =  ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΔΥΟ .... ΟΨΕΙΣ !!