« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Προς κατάργηση οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ??

Την «κερκόπορτα» της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ανοίγει η κυβέρνηση καθώς τις καταστρατηγεί ευθέως σε ΝΠΙΔ και στις ΔΕΚΟ, όπου το Δημόσιο κατέχει πάνω από το 50%.
Με το άρθρο 1 παράγραφος 5 του νομοσχεδίου για την εισοδηματική πολιτική ορίζεται πως «οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές γενικά των εργαζομένων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικά από τον κρατικό προϋπολογισμό ή είναι δημόσιες επιχειρήσεις μειώνονται κατά 7%».
Χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στη Βουλή προσθήκη για τη συγκεκριμένη παράγραφο σύμφωνα με την οποία «οι διατάξεις της παραγράφου αυτής κατισχύουν κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης ή ρήτρας ή όρου συλλογικής σύμβασης εργασίας, διαιτητικής απόφασης ή ατομικής συμβάσεως εργασίας ή συμφωνίας».
Μείωση αμοιβών.
Δηλαδή οι αμοιβές των εργαζομένων θα μειωθούν κατά 7% ακόμη κι αν το ύψος τους έχει καθορισθεί με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Σημειώνεται ότι για τα ΝΠΙΔ και τις ΔΕΚΟ ισχύει και η μείωση κατά 30% των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα !!

Η Βουλή ενέκρινε κατά πλειοψηφία σήμερα, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των νέων δημοσιονομικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη.
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών "Προστασία της Εθνικής Οικονομίας-Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης" έγινε δεκτό καταρχήν, κατ' άρθρο και στο σύνολο κατά πλειοψηφία», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.