« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Πιάνει Λιμάνι το ..... Τράμ !!

Λιμάνι θα «πιάσει» το τραμ έως το 2010 σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος παρουσίασε σήμερα το σχέδιο επέκτασης του τραμ και στον Πειραιά, παρόντος του δημάρχου της πόλης Παναγιώτη Φασούλα.
Η έλευση του τραμ από τον Πειραιά χαιρετίζεται και από τη ναυτιλιακή κοινότητα.
Κύκλοι της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), υποστήριξαν ότι «η απόφαση να φθάσει το τραμ έως το λιμάνι αποτελεί σημαντικό βήμα αναβάθμισης της πόλης για την οποία υπάρχουν σχέδια μελλοντικά, να εξελιχθεί σε διεθνές εμποροναυτιλιακό κέντρο με πληθώρα υπηρεσιών για τη ναυτιλία με δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας».
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ Χατζηδάκης παρουσιάζοντας τις τέσσερις φάσεις επέκτασης του τραμ στον Πειραιά, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: θα κοστίσει 442 εκατ. ευρώ, το συνολικό δίκτυο του τραμ θα είναι περίπου 50 χλμ. (25χλμ το νέο δίκτυο και 25χλμ το σημερινό) και η επιβατική κίνηση θα ανέρχεται καθημερινά σε περίπου 200.000 επιβάτες (65.000 σήμερα και 135.000 νέοι επιβάτες), ενώ ο συνολικός στόλος της εταιρείας θα αποτελείται από 100 οχήματα τραμ.
«Το τραμ είναι ένα σύγχρονο και φιλικό μέσο για το περιβάλλον, κάνει πιο ανθρώπινη τη ζωή μας», είπε ο υπουργός Μεταφορών, προσθέτοντας ότι είναι συμπληρωματικό μέσο του μετρό.
Περισσότερα για το Τράμ :
http://www.tramsa.gr