Στα δικαστήρια όπου θα προσφύγουν οι εργαζόμενοι, ενδέχεται να δοθεί λύση για την ιδιωτικοποίηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων της ΟΛΠ ΑΕ.
Μπορεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού να ενέκρινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής το σχέδιο για παραχώρησης των δύο από τους τρεις προβλήτες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, όμως απουσίαζαν τέσσερα μέλη, τα οποία εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και του Λιμενικού στην είσοδο του Μεγάρου ΟΛΠ ενώ έπεφταν τα δακρυγόνα το ένα μετά το άλλο.
Το γεγονός αυτό είναι ένας από τους λόγους προσφυγής στη Δικαιοσύνη , αφού τα τέσσερα μέλη που δεν κατάφεραν να προσέλθουν ήταν κατά της ψήφισης του σχεδίου για την παραχώρηση του Σ.ΕΜΠΟ στους ιδιώτες.
Πρόκειται για τον Παναγιώτη Φασούλα, Δήμαρχο Πειραιά και μέλος του Δ.Σ. , τον Γιώργο Νουχουτίδη πρόεδρο των Λιμενεργατών, Στράτο Μπαλαμπανίδη εκπρόσωπος των υπαλλήλων και Πέτρο Κυριακού πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.
Τα τέσσερα μέλη του ΔΣ επιχείρησαν να περάσουν στο κτήριο του ΟΛΠ συνοδευόμενα από τους βουλευτές, Θ.Δρίτσα, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γιάννη Διαμαντίδη, Γρηγόρη Νιώτη, Ελπίδα Παντελάκη , τον ευρωβουλευτή Γιώργο Τούσα μαζί με τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα. Κατάφεραν να περάσουν από το μπλόκο των ΜΑΤ, όμως οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού που ήταν παρατεταγμένοι στην είσοδο του Μεγάρου δεν επέτρεψαν την είσοδο. Τα μέλη του ΔΣ και οι βουλευτές επέστρεψαν προς το συγκεντρωμένο πλήθος και τότε δημιουργήθηκε ένταση και έπεσαν τα δακρυγόνα.
Οι άλλοι δύο λόγοι της προσφυγής στα Δικαστήρια είναι σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος :
1) Σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΠ ΑΕ, θα έπρεπε να είχε δοθεί η εισήγηση στα μέλη του ΔΣ 48 ώρες πριν την συνεδρίαση, κάτι που όπως υποστηρίζει, δεν έχει γίνει.
2) Για μία τόσο κρίσιμη απόφαση για το μέλλον της εταιρείας, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, θα έπρεπε να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση και όχι το ΔΣ.
Η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με αποχή από τις υπερωρίες και τις αργίες μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, ενώ έχουν ήδη προκηρύξει 48ωρη απεργία για τις 15 και 16 του μήνα. Παράλληλα έχει εξουσιοδοτηθεί του Δ.Σ. της ΟΜΥΛΕ να αποφασίσει και νέες κινητοποιήσεις.