« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Δικαιούχοι, της "Ψηφιακής Αλληλεγγύης" !!


Με το πρόγραμμα Ψηφιακή Αλληλεγγύη, οι δικαιούχοι που έλαβαν ή θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα θα μπορούν να προμηθευτούν απο τους παρόχους σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας αλλά και απο έμπορους ηλεκτρονικών ειδών δωρεάν Ιντερνετ για ένα έτος αλλά και λαπτοπ και ταμπλετ.

Η Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης, είναι ένα κουπόνι με το οποίο θα αποκτήσουν οι δικαιούχοι δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο, ταμπλετ ή λαπτοπ περίπου σε έναν μήνα όσοι πήραν το κοινωνικό μέρισμα σε οκτώ Περιφέρειες της χώρας σύμφωνα με την πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Υποδομών. 
Το πρόγραμμα ονομάζεται  "Υπηρεσίες Ψηφιακής Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης", και προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 15η Οκτωβρίου 2014 για τις αιτήσεις των παρόχων.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 80 εκατ. ευρώ. 
Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους πολίτες, η μείωση του ψηφιακού χάσματος, η αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών. 

Οι κάτοικοι των περιοχών που θα ωφεληθούν είναι η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη.