« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ .....


ΑΛΛΑΓΗ ..... ΠΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ??

Αλλαγή στην διατύπωση στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων 2013-2016, του τελευταίου Μεσοπρόθεσμου ( ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ) σχετικά με όσα προέβλεπε το πρώτο Μνημόνιο και συγκεκριμένα η μετατροπή της «πώλησης» σε «αξιοποίηση» του ΟΛΠ, ΟΛΘ και Περιφερειακών Λιμένων ........

Νέα εθελουσία έξοδος στον ... ΟΤΕ



Νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου για περίπου 1.600 εργαζομένους έθεσε από χθες σε εφαρμογή η διοίκηση του ΟΤΕ, με στόχο να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για δύο προγράμματα που αφορούν εργαζομένους οι οποίοι, αφενός, θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα τα έτη 2013, 2014 και 2015 και, αφετέρου, έχουν συμπληρώσει ήδη 15 χρόνια εργασίας στον ΟΤΕ. Το κόστος της νέας εθελουσίας εξόδου, όπως ανακοίνωσε χθες ο οργανισμός, αναμένεται να ανέλθει στα 153 εκατ. ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι που θα αποχωρήσουν θα λάβουν αποζημίωση κατά μέσο όρο 127.000 ευρώ ο καθένας! Ο ΟΤΕ θα καλύψει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές τους, προκειμένου να μην προκύψει επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων. Παράλληλα, θα δοθούν τα ποσά των αποζημιώσεων που δικαιούται κάθε εργαζόμενος, ενώ θα χορηγηθεί και πρόσθετο ποσό 25.000 ευρώ, ως κίνητρο αποχώρησης.
Αναλυτικά, τα δύο προγράμματα εθελουσίας εξόδου που θα εφαρμόσει ο ΟΤΕ έως τα τέλη του 2012 προβλέπουν:
Α. Πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση
Το πρόγραμμα αφορά περίπου 1.200 εργαζομένους που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 25 έτη προϋπηρεσίας - εκ των οποίων τα 15 στον ΟΤΕ - και θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης (πλήρης ή μειωμένη) από 1/1/2013 έως 31/12/2015.
Κίνητρα αποχώρησης
1. Η αναπλήρωση κατά περίπου 80% των καθαρών αποδοχών που θα ελάμβανε ο εργαζόμενος από την ημερομηνία αποχώρησης μέχρι τη λήψη σύνταξης.
2. Η προβλεπόμενη για τους εργαζομένους ΟΤΕ αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, που δύναται να φτάσει σε 25.000 ευρώ και επιπλέον μισθοί 9 μηνών, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας.
3. Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των εισφορών εργοδότη και εργαζομένου για προαιρετική ασφάλιση (αυτασφάλιση) έως τη θεμελίωση δικαιώματος άμεσης λήψης σύνταξης (χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού).
4. Ποσό έως περίπου 11.000 ευρώ για την αναγνώριση του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας.
5. Πρόσθετο ποσό αποζημίωσης σε περίπτωση μειωμένης σύνταξης, που ισούται με 1.500 ευρώ το τρίμηνο, επί τον αριθμό των τριμήνων που υπολείπονται μέχρι τη λήψη σύνταξης.
6. Ειδικό πρόγραμμα ομαδικής ιδιωτικής ασφαλιστικής κάλυψης έως τη θεμελίωση δικαιώματος άμεσης λήψης σύνταξης.
Β. Ανοιχτό πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης
Αφορά εργαζομένους που έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια πραγματικής εργασίας στον ΟΤΕ.
Κίνητρα αποχώρησης
1. Η προβλεπόμενη για τους εργαζομένους ΟΤΕ αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, που μπορεί να φτάσει σε 25.000 ευρώ και επιπλέον μισθοί 9 μηνών, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας.
2. Σταθερό μεικτό ποσό 25.000 ευρώ, ως μπόνους αποχώρησης.