« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ενιαίο μισθολόγιο, 8-ωρο και απογευματινές βάρδιες για τους εργαζόμενους - μετόχους του Δημοσίου !!


Την αύξηση του ωραρίου εργασίας στο δημόσιο τομέα από 7,5 ώρες ημερησίως που ισχύουν σήμερα, σε 8ωρο, καθώς και την απογευματινή λειτουργία συγκεκριμένων υπηρεσιών αιχμής έθεσε, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας του δημόσιου τομέα αλλά και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, ο υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε την ατζέντα των θεμάτων που αφορούν την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης.
Εκτός του νέου ωραρίου και του νέου Ενιαίου Μισθολογίου, τέθηκαν σε διαβούλευση οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αναμόρφωση του κράτους που αφορούν:

Το νόμο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Το νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Το νέο νόμο για το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι τα θέματα του ωραρίου και της απογευματινής λειτουργίας υπηρεσιών τίθενται αρχικά υπόψη των δημοσίων υπαλλήλων και δεν έχει ενημερωθεί σχετικά η «τρόικα», αφού δεν περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις του Μνημονίου.
Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε τους δημοσίους υπαλλήλους, λόγω μονιμότητας, μέτοχους-εργαζόμενους, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα ωφεληθούν εάν λειτουργήσει σωστά η κρατική μηχανή.
Για την κυβέρνηση το θέμα της αύξησης της παραγωγικότητας του Δημοσίου αναδεικνύεται σε στόχο αποφασιστικής σημασίας.