« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΠ & ΟΤΕ στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου .....

Η συρρίκνωση των αποδοχών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και τον ΟΛΠ στο μέτρο που αφορούν τα επιδόματα εορτών (Χριστουγέννων, Πάσχα) και τα επιδόματα αδείας επιχειρείται στον Αρειο Πάγο, καθώς επιδιώκεται η ανατροπή ευνοϊκών για τους εργαζόμενους αποφάσεων του Εφετείου, αλλά και του ανωτάτου δικαστηρίου.
Ο Αρειος Πάγος με αλλεπάλληλες αποφάσεις του έχει επιβεβαιώσει ότι για να υπολογιστούν οι αποδοχές για τα επιδόματα αδείας και εορτών πρέπει να συνεκτιμάται και κάθε άλλη παροχή που δίνεται σταθερά και μόνιμα στον εργαζόμενο, όπως είναι η σταθερή υπερωριακή απασχόληση, η παροχή εργασίας Κυριακές, αργίες και νύχτα.
Το ανώτατο δικαστήριο είχε δικαιώσει πρόσφατα και τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, κρίνοντας (1411/09) ότι από το 1999 πρέπει να υπολογίζονται με αυτό τον τρόπο τα επιδόματά τους, γιατί έχει καταργηθεί σιωπηρά η συλλογική σύμβαση του 1985, που δεν δεχόταν τον συνυπολογισμό υπερωριών, νυκτερινών, Κυριακάτικων κ.λπ.
Ο ΟΛΠ προσέφυγε στον Αρειο Πάγο ζητώντας ανατροπή της εφετειακής απόφασης που έκανε ευνοϊκότερο για τους εργαζόμενους υπολογισμό, σημειώνοντας ότι παρόμοιες αξιώσεις έχουν εγείρει οι μισοί λιμενεργάτες και θα ακολουθήσουν και άλλοι.
Πάντως, η εισήγηση του Αρείου Πάγου αποκρούει τον ισχυρισμό του ΟΛΠ ότι είναι καταχρηστικές οι αξιώσεις των εργαζομένων, γιατί επί πολλά χρόνια δέχονταν το μικρότερο υπολογισμό των αποδοχών χωρίς επιφύλαξη.
Και τούτο διότι άσκησαν νόμιμο δικαίωμά τους.

Απο την ΗΜΕΡΗΣΙΑ.