« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Αποφάσεις - ανάσα, από τα ειρηνοδικεία !!


Σωρεία νέων αποφάσεων από τα ειρηνοδικεία Θεσσαλονίκης και Βόλου αποδεσμεύουν καταναλωτές από το «βρόχο» των τόκων τραπεζικών δανείων.
Από τον περασμένο Μάιο εκδόθηκαν πάνω από 30 αποφάσεις, θετικές για τους πολίτες, σε όλη τη χώρα, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και απορριπτικές.

Η αρχή έγινε από έναν συνταξιούχο, ο οποίος προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τη διαγραφή χρέους 200.000 ευρώ, αίτημα που έγινε δεκτό.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, ήδη έχουν προσφύγει στα δικαστήρια περισσότεροι από 7.000 πολίτες.
Με πρόσφατες αποφάσεις του το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε καταναλώτρια, η οποία χρωστούσε συνολικά 202.107 ευρώ σε οκτώ τράπεζες και πλέον θα καταβάλει συνολικά μόνο 36.000 ευρώ, αλλά και ζευγάρι με δύο παιδιά που όφειλε 147.842 ευρώ σε πέντε τράπεζες και καλείται να καταβάλει πλέον 83.501 ευρώ.

Μέχρι στιγμής καμία τράπεζα δεν έχει προσφύγει κατά απόφασης Ειρηνοδικείου, ουδείς όμως γνωρίζει τι θα συμβεί στο μέλλον όταν οι αποφάσεις θα πολλαπλασιαστούν.