« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Εφεδρεία ή .... Απολύσεις !!


Στην κατάρτιση ενός... plan B και για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας προχωρά η κυβέρνηση μετά την απροθυμία των φορέων να δηλώσουν οι ίδιοι το πλεονάζον προσωπικό τους, ενώ στελέχη του οικονομικού επιτελείου δεν αποκλείουν πλέον και την άμεση απόλυση εργαζομένων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του δημοσίου τομέα.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στον καθορισμό του πλεονάζοντος προσωπικού αφού, όμως, προηγουμένως θεσμοθετήσει τα "κριτήρια εξόδου" από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα», σχολίαζαν συνδικαλιστικά στελέχη, επαναλαμβάνοντας πως οποιαδήποτε άλλη διαδικασία στη βάση όσων αναφέρονταν στην εγκύκλιο του Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ Γιώργου Κυριακού θα κινδύνευε άμεσα να ακυρωθεί δικαστικά.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η κυβέρνηση θα χρειαστεί να φέρει νομοθετική ρύθμιση αν σκοπεύει να επεκτείνει την εφεδρεία στον στενό δημόσιο τομέα, καθώς η δυνατότητα που υπάρχει σήμερα για κάτι τέτοιο προϋποθέτει έγκριση υπηρεσιακών συμβουλίων, η οποία είναι απίθανο να δοθεί.
Η σχετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται κατά πάσα πιθανότητα στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί ώς το τέλος Οκτωβρίου για τη θεσμοθέτηση των νέων μέτρων.
«Ολα θα γίνουν με απόλυτα θεσμικό και διαφανή τρόπο και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ο εργαζόμενος ο οποίος δουλεύει ευσυνείδητα, παραγωγικά, έντιμα για να βγάζει ψωμί για την οικογένειά του. Και θα λάβουμε φυσικά υπόψη κι άλλες παραμέτρους, κυρίως την εγγύτητα προς τη σύνταξη, την ηλικία, τις σπουδές, το αντικείμενο και την εγγύτητα προς την αποχώρηση», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η διαδικασία δεν «θα μετατραπεί σε πελατειακή άσκηση».