« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Νέες μειώσεις μισθών, στα ... ΛΙΜΑΝΙΑ (Α.Ε)


Έχουν αρχίσει οι διαδικασίες συζητήσεων για μείωση των απολαβών των εργαζόμενων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ, ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Οι διαδικασίες των συζητήσεων άρχισαν της περασμένη εβδομάδα και θα συνεχιστούν καθώς ήδη οι πρώτες επαφές με εκπροσώπους των εργαζομένων έχουν ήδη γίνει.
Ως γνωστόν οι μειώσεις που προωθούνται αποσκοπούν στην μείωση των ανελαστικών δαπανών, σύμφωνα με τον Νόμο 4024/2011.
Η Νομοθεσία, επιτρέπει ευελιξία στους αντισυμβαλλόμενους για το πώς θα επιτευχθεί ο στόχος περιορισμού του μισθολογικού κόστους.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΘ.

Οι Οδηγοί και χειριστές του ΟΛΘ ξεκίνησαν χθες αποχή από την εργασία τα Σαββατοκύριακα και τις υπερωρίες, από σήμερα συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι τεχνικοί, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των λιμενεργατών και των διοικητικών υπαλλήλων με στόχο τη λήψη ανάλογων αποφάσεων.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τη διοίκηση ότι ενώ στη διάρκεια του σχετικού διαλόγου είχαν καταρχάς συμφωνήσει για περικοπές κατά το μεγαλύτερο μέρος στις πρόσθετες αποδοχές, η διοίκηση χωρίς προειδοποίηση εφήρμοσε μεγαλύτερες περικοπές, από αυτές που προβλέπει ο νόμος, στις τακτικές αποδοχές τους. ( Οριζόντια μείωση )

Η διοίκηση του ΟΛΘ έστειλε χθες εξώδικο στο Σωματείο Χειριστών-Οδηγών Μηχανημάτων του ΟΛΘ, με το οποίο σε ήπιο τόνο τους καλεί να συνεχιστεί η διαδικασία του διαλόγου και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, στο οποίο το Σωματείο ετοιμάζεται να απαντήσει επίσης με εξώδικο.