« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Καλό μήνα & καλή Πρωταπριλιά !!


ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ !!

Τηρώντας το έθιμο της Πρωταπριλιάς, ήταν η προηγούμενη Ανάρτηση.
Μακάρι όμως, να μην ήταν πρωταπριλιάτικο ........ ψέμα.

Εγκρίθηκε η Οικονομική ενίσχυση, στους εργαζόμενους στον ΟΛΠ !!



Όπως γνωρίζουμε, ο ΟΛΠ έκλεισε το 2010 με κέρδη.

Η αναστροφή της περυσινής ζημιογόνου χρήσης σε κερδοφόρα οφείλεται στη μεσοσταθμική μείωση των συνολικών εξόδων της Εταιρίας κατά 12%.
Η μείωση αυτή προήλθε:
(α) από τη μείωση των αμοιβών τρίτων κατά 31%, (β) των παροχών προς τρίτους κατά 17% (γ) της μείωσης του προσωπικού κατά 253 άτομα, γεγονός που επέδρασε σημαντικά στη μείωση του κόστους μισθοδοσίας κατά 11%.

Ο κύκλος, τέλος, εργασιών διαμορφώθηκε στα € 122 εκατ.
Σημειώνεται ότι, το 2011 θα είναι έτος θετικών εξελίξεων λόγω (α) συμμετοχής ως leader του Ο.Λ.Π. Α.Ε. στο Αττικό Λιμενικό Σύστημα, (β) επέκτασης των εργασιών του με νέα αναθεωρημένα τιμολόγια, (γ) πλήρους λειτουργίας των θυγατρικών του εταιρειών και (δ) αναδιάρθρωσης του λειτουργικού του μοντέλου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,
Υπό αυτές τις συνθήκες, καθίσταται πλέον δυνατή η υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων για την καταβολή του ποσού που είχε συμφωνηθεί για το τέλος του 2010 αλλά είχε παγώσει λόγω της κυβερνητικής πολιτικής.

Το ποσόν θα καταβληθεί σε 4 δόσεις , κάθε 1η του μήνα, από το κεντρικό ταμείο, σε μετρητά με απαραίτητη την επίδειξη της υπηρεσιακής ταυτότητας από την Παρασκευή 1 Απριλίου από τις 08:00 ως τις 12:00.

Σε καλή μας μεριά !!