« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Να χρεοκοπήσει η Ελλάδα αμέσως !!


Σε συνέντευξή του το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «η διάσωση ξεκάθαρα δεν επιλύει τίποτα για την Ελλάδα, την ευρωζώνη και τον κόσμο».


«Η Ελλάδα θα πρέπει να χρεοκοπήσει αμέσως χωρίς να γίνει καμία συζήτηση για αποχώρηση από την ευρωζώνη» προσέθεσε. «Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει μέσα στην ευρωζώνη;» διερωτήθηκε ο κ. Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι ήδη εκτός αγορών.
Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης ότι η χώρα αντιμετωπίζει ένα τυπικό πρόβλημα χρεοκοπίας, το οποίο όμως υφίσταται εδώ και δύο χρόνια.
«Ο μόνος λόγος για να πάρουμε το νέο δάνειο, είναι επειδή νομίζουμε ότι μπορούμε να το αποπληρώσουμε. Όμως δεν μπορούμε και όλοι το ξέρουν. Η ΕΚΤ το ξέρει, το ΔΝΤ το ξέρει», υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η ΕΚΤ και τα μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να σταματήσουν την «πολιτική παραφροσύνη» και να αποδεχθούν την αναπότρεπτη χρεοκοπία κι όχι «να πιέζουν το χαλί κάτω από τα πόδια, σαν τα παιδιά που προσπαθούν να αποφύγουν την τιμωρία».
Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε η Ελλάδα θα βυθιστεί σε ένα νέο κώμα, η κρίση χρέους θα κλιμακωθεί και θα εκδηλωθεί ένα πιο προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης, εκτίμησε.

Επιστολή πρός τους Βουλευτές Πειραιά ...


Με επιστολή του πρός τους Βουλευτές Πειραιά ο Δημοτικός σύμβουλος Πειραιά κ. Π. Ρέππας, ζητά απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που είναι καθοριστικά για το μέλλον της χώρας :


«Κύριοι Βουλευτές

Με δεδομένο ότι εντός των προσεχών ημερών θα κληθείτε να στηρίξετε ή όχι με την ψήφο σας, στη Βουλή των Ελλήνων τα «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015″, παρακαλούμε όπως με έγγραφη δημοσιευμένη δήλωσής σας, να διαψεύσετε ή όχι, ποια εκ των κάτωθι νομίζετε οτι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Έτσι δίνετε και σε σας τους ίδιους η δυνατότητα και η ευκαιρία να εξηγήσετε στον εντολέα και εργοδότη σας λαό του Πειραιά, με ποιό τρόπο θα προασπίσετε την ευημερία και την ανάπτυξή του.
Να του εκθέσετε την άποψή σας για τα ζητήματα Εθνικής Κυριαρχίας που έχουν εγερθεί εξ αιτίας της νέας δανειακής σύμβασης. Να μάθουμε την προσωπική σας άποψη και θέση για το θέμα ,η οποία θέση θα μεταφραστεί και σε ψήφο στην Βουλή. Και τέλος να αναλάβετε δημοσίως την ευθύνη της τοποθέτησής σας έναντι των συμπολιτών σας.

ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ λοιπόν ή ΟΧΙ τα ακόλουθα

•Σε περίπτωση που η χώρα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί για οποιονδήποτε λόγο στην αποπληρωμή μιας ληξιπρόθεσμης οφειλής, δεν θα μπορέσει να επικαλεστεί στάση πληρωμών έναντι των δανειστών, αλλά άμεσα θα πρέπει να στραφεί σε εσωτερικό δανεισμό. Δηλαδή να χρησιμοποιήσει τα χρήματα του Κρατικού προϋπολογισμού για την εξόφληση της δόσης και από τα εναπομείναντα χρήματα να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, υγεία, παιδεία κλπ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΤΟ !!!

•Το υπό ίδρυση Ταμείο για την «Αξιοποίηση» της περιουσίας του Δημοσίου, θα ξεπουλά περιουσιακά στοιχεία του Κράτους, συμπεριλαμβανομένων λιμένων, αεροδρομίων, συγκοινωνιών, ΔΕΚΟ με δικαίωμα τροποποίησης του καταστατικού λειτουργίας και του τιμολογίου ή του εισιτηρίου τους, αποκλειστικά για την αποπληρωμή του Δημόσιου χρέους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΤΟ !!!

•Το Ταμείο θα δύναται να εισπράττει όλα τα έσοδα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ και να τα χρησιμοποιεί για την εξόφληση των δανείων, ενώ τα έξοδά τους θα εξακολουθούν να βαραίνουν το Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης το Ταμείο δύναται να πουλά και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσό, ουράνιο), όπως επίσης και το δικαίωμα να εκποιεί περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ (Αιγιαλούς, Δημαρχεία, Δημοτικές επιχειρήσεις, Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κλπ.).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΤΟ !!!

•Εάν το Ταμείο κρίνει απαραίτητη την απαλλοτρίωση ενός περιουσιακού στοιχείου και υπάρχουν ιδιωτικά συμφέροντα ( Ασφαλιστικά Ταμεία, Τράπεζες κλπ.), τότε οι ιδιώτες θα χάσουν τα δικαιώματά τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΤΟ !!!

•Σε όλες τις συνεδριάσεις του Ταμείου θα παρίστανται Παρατηρητές των δανειστών, οι οποίοι θα δίνουν αναφορά μόνο στα αφεντικά τους. Θα δεσμεύονται με εχεμύθεια και μόνο μετά την πάροδο 3 ετών ο Ελληνικός λαός θα μπορεί να μαθαίνει για το ξεπούλημα της περιουσίας του. Καμία απόφαση δεν θα επιτρέπεται χωρίς την γνωμοδότηση του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων με την συμμετοχή υπαλλήλων της Τρόικα, πράγμα που καθιστά την παρουσία των Βουλευτών καθαρά διακοσμητικό. Το Ταμείο θα μπορεί να εκδίδει ομόλογα, να δανείζεται απο τρίτους με δικές μας εγγυήσεις και με τα λεφτά αυτά να αγοράζει απο την ελεύθερη αγορά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σε τιμές εξευτελιστικές. Δηλαδή θα μπορούν οι ίδιοι να αγοράζουν το χρέος μας αφού το ελαχιστοποιήσουν, στην ουσία με δανεικά δικά μας, και εάν χρειαστεί να μας εκβιάζουν κατά το δοκούν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΤΟ.

Εν αναμονή της απαντήσεώς σας
Με εκτίμηση

Ρέππας Παναγιώτης
Msc Πτυχιουχος Πολιτικός μηχανικός-Δημοτικός σύμβουλος Πειραιά»


Για ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ .......