« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Διαδικασία ...... ΕΞΠΡΕΣ !!

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβαση μεταξύ ΟΛΠ και Cosco !!
Mε την υπ’ αριθμόν 274 /2008 απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβαση μεταξύ ΟΛΠ και Cosco για την παραχώρηση του Σ.ΕΜΠΟ.
Μετά την εξέλιξη αυτή απομένουν οι τελικές υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών οι οποίες θα μπουν παρουσία του προέδρου της Κίνας ο οποίος θα επισκεφθεί τη χώρα μας στις 25 Νοεμβρίου.

Το 2015 τελικά, το μετρό στον Πειραιά !!


Δύο έτη τουλάχιστον θα καθυστερήσει η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά, μετά την ακύρωση και επαναδημοπράτηση του διαγωνισμού, από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η επέκταση της γραμμής από το Χαϊδάρι στον Πειραιά επρόκειτο να αρχίσει τα τέλη του 2007.
Το έργο όμως, μήκους 7,6 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού των 570 εκατομμυρίων ευρώ έπεσε «θύμα» του χρόνιου πολέμου των κατασκευαστικών εταιριών και εργολαβικών συμφερόντων.
Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε σειρά προσφυγών τόσο στην ελληνική δικαιοσύνη όσο και στην ΕΕ, με απόφαση της οποίας ο διαγωνισμός ακυρώνεται και οι διαδικασίες δημοπράτησης ξεκινούν από την αρχή.
Όπως ανακοινώθηκε χθες, Δευτέρα, ο σχετικός διαγωνισμός ακυρώθηκε από την Αττικό Μετρό καθώς έγινε δεκτή από την Ευρωπαϊκή Ενωση προσφυγή που κατέθεσαν τεχνικές εταιρείες με επικεφαλής τις εταιρίες ABAΞ J&P, ΑΚΤΩΡ και ΤΕΡΝΑ κατά της συμμετοχής στις διαδικασίες της εταιρίας του κ. Εμφιετζόγλου εκτός διαγωνισμού λόγω έλλειψης εμπειρίας σε έργα μετρό.
Η προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό στα Δυτικά Προάστια με κατάληξη τον Πειραιά θα γίνει εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Έτσι, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο υπόγειος σιδηρόδρομος, με τα πιο αισιόδοξα σενάρια θα προσεγγίσει το λιμάνι του Πειραιά με δύο χρόνια καθυστέρηση, περί το 2015.