« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σχέδιο Νόμου «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και άλλες διατάξεις»


Σε Δημόσια Διαβούλευση, το Σχέδιο Νόμου «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και άλλες διατάξεις»


Το σχέδιο νόμου που σήμερα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο για τη δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις που καταγράφονται σε 2 ξεχωριστές ενότητες, σε Πρώτο και Δεύτερο μέρος.

Στο πρώτο μέρος περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις που αφορούν στην αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και στο δεύτερο μέρος ασφαλιστικές ρυθμίσεις συμπληρωματικές του ασφαλιστικού Νόμου 3863/2010.

Δημόσια Διαβούλευση OpenGov

Στον ΟΛΠ, η ..... Καβοδεσία


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. αποφάσισε την έγκριση της ανάληψης του έργου της καβοδεσίας, απο τις υπηρεσίες του.

Με τον τρόπο αυτόν λήγει μια «γκρίζα» δραστηριότητα, η οποία παρείχετο από τρίτους στο λιμάνι, εντός του οποίου την πλήρη ευθύνη και αστικά και ποινικά φέρει μόνο ο Ο.Λ.Π. Α.Ε.
Όπως είναι γνωστό τόσο στο επιβατικό, όσο και στο εμπορικό λιμάνι ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες λιμένος διεξάγονται πλέον από τον Ο.Λ.Π. Α.Ε και όχι από τρίτους.
Αυτό αποτελεί κύριο στόχο της Διοίκησης λόγω: (α) ισχύος του κώδικα ISPS για την ασφάλεια επιβατών και πλοίων, (β) για λόγους διαχειριστικούς και (γ) για την αποφυγή άσκησης «μαύρης» εργασίας εντός της λιμενικής ζώνης.