« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα σήμερα

Σήμερα, όλοι έχουμε τήν εκτίμηση ότι τήν τελευταία εικοσαετία, τό κεφάλαιο, οι μηχανισμοί του και οι πολιτικοί εκπρόσωποί του, επιτίθενται εξαιρετικά συντονισμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα στο σύνολο τών εργαζομένων, ανατρέποντας και αλλάζοντας πρός τό χειρότερο τίς εργασιακές σχέσεις.
Οι εργαζόμενοι με τα Σωματεία τους, σε όλες τίς περιπτώσεις αντιστέκονται.
Δίνουν το παρόν, θυμίζουν εν πάσει περιπτώσει ότι οι παίκτες είναι ΔΥΟ.
Σε αυτή τήν φάση, με τούς συσχετισμούς που διαμορφώνονται Διεθνώς και στή χώρα μας, παλεύουμε να αποκρούσουμε τούς αντεργατικούς σχεδιασμούς τών οικονομικών και πολιτικών επιτελείων του καπιταλισμού και του νεοφιλελευθερισμού !!!
Από τα ίδια πράγματα προκύπτει η αναγκαιότητα του συντονισμού δράσης σε Εθνικό, Πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο από τήν βάση τών εργαζομένων.
Αν τα καταφέρουμε σε έναν τέτοιο Συντονισμό, η αποτελεσματικότητα τής αντίστασης θα είναι μεγαλύτερη.
Θεωρώ ότι η ΔΡΑΣΗ, η ΕΝΟΤΗΤΑ όλων τών εργαζομένων και η ακούραστη πάλη μέσα από τα Σωματεία, συνιστά προσπάθεια και αναγκαιότητα να πειστεί ο Εργαζόμενος Συνάδελφος ότι,δεν αρκεί να παλεύει μόνο για έναν καλύτερο μισθό.
Ανεξάρτητα από τίς απόψεις και τίς διαφορές πού έχουμε σε αυτά τά ζητήματα, μπορούμε και οφείλουμε, ιδιαίτερα όσοι συμφωνούμε γενικά για τίς αιτίες που παράγουν τα προβλήματα, να πάρουμε τολμηρές, ΕΝΩΤΙΚΕΣ πρωτοβουλίες, στα κρίσιμα θεμελιακά ζητήματα που αφορούν τούς ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
Οι δυσκολίες που διαχρονικά δημιουργούνται στο Συνδικαλιστικο Κίνημα, δεν αντιμετωπίζονται με διχασμό και διαιρετικές καταστάσεις στίς γραμμές τών εργαζομένων, αλλά με ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗΣ πάνω στα προβλήματα.
Από τήν στάση αυτή πάνω στα προβλήματα, κρίνεται ο καθένας από εμάς !!
Ξεχωριστή σημασία στη σημερινή συγκυρία, έχει η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του Συνδικαλιστικού Κινήματος για τα άμεσα ζητήματα των εργαζομένων.
Η συνεργασία μόνο αυτή, ίσως δεν αρκεί για να ξεπεράσει το συνδικαλιστικό Κίνημα το αμυντικό στάδιο και να προβάλλει τούς γενικότερους ΣΤΟΧΟΥΣ. Αποτελεί όμως μια σημαντική ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ !!
Τέλος ΟΛΟΙ πρέπει να καταλάβουμε ότι, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ΜΕΣΟ ....