« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Οι FEMEN, στην .... ΕΛΛΑΔΑ ??


Οι «εγκέφαλοι» της Femen είναι νεαρά κορίτσια απο το Κίεβο της Ουκρανίας, όπου τα άδυτα της οργάνωσης είναι .... τα φοιτητικά τους διαμερίσματα, όπλα τους ... τα λάπτοπ.
Στην ουκρανική πρωτεύουσα έχουν χωρέσει την καθημερινότητά τους στα δωμάτια των διαμερίσματων τους στα οποία συγκατοικούν με άλλες συμφοιτήτριές τους.
Από εκεί εφορμούν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους ή να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των άλλων.
Νεαρές και καλλίγραμμες όπου βγάζουν τις μπλούζες τους, για να γίνουν το μεγαλύτερο φεμινιστικό κίνημα στην Ευρώπη !!
Ολα άρχισαν πριν από τρία χρόνια στο Κίεβο.
Ενα πρωί, μερικές γυναίκες εμφανίστηκαν στην κεντρική πλατεία της ουκρανικής πρωτεύουσας. Οταν έβγαλαν τις μπλούζες τους, οι περίεργοι που είχαν μαζευτεί γύρω τους διέκριναν, μεταξύ άλλων, ένα σύνθημα που είχαν γράψει με μπογιά στα στήθη τους υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.
Αυτή ήταν η ιδρυτική διακήρυξη της Femen. Στην πατρίδα τους, οι μεν τις χαρακτηρίζουν «κορίτσια της Τιμοσένκο», οι δε «πρακτόρισσες του Πούτιν».
Εκέινες, όμως, έχουν ήδη ικανοποιηθεί. Εχουν διαδηλώσει κατά του Ντομινίκ Στρος - Καν στη Γαλλία, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, των ισχυρών της οικονομίας στο Νταβός. Εμφανίστηκαν στη Μόσχα και στο εκλογικό τμήμα που είχε ψηφίσει ο «κλέφτης» Βλαντίμιρ Πούτιν. Και έξω από την Αγία Σοφία, κατήγγειλαν την ενδοοικογενειακή βία στην Τουρκία.
Ισως να τις δούμε και στην Ελλάδα ??
Αν ψάχνουν για ..... αφορμές, όσες θέλουν !!