« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ........... ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!

Άρχισαν σήμερα, οι συζητήσεις μεταξύ της Διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ και της Cosco προκειμένου να καταλήξουν στην τελική συμφωνία για την υπογραφή της σύμβασης, χωρίς τούς εργαζόμενους.
Οι διαπραγματεύσεις αναμένονται «σκληρές», καθώς δεν υπάρχουν και για τις δύο πλευρές περιθώρια εσφαλμένων υπολογισμών.
Οι μεν, θα λογοδοτήσουν στη γενική συνέλευση και στις χρηματιστηριακές αρχές αν κάτι «στραβώσει» και κατ' επέκταση στη Δικαιοσύνη, οι δε επίσης στους επενδυτές που ύστερα από το γνωστό σοκ με τις διαφορές τιμής επένδυσης αναμένουν απτά αποτελέσματα για τη σύμβαση, που ουσιαστικά αποτελεί και την στρατηγική επένδυση της COSCO στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και οι εργαζόμενοι απαντάμε, με 48-ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στίς 17 & 18 ΙΟΥΛΙΟΥ.
Ο αγώνας για την κατάργηση του διαχωρισμού μας σε «παλιούς» και «νέους» εργαζόμενους και τη συνολική υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι σε πλήρη ταύτιση με τον αγώνα για να μην ξεπουληθούν τα δύο λιμάνια. Είναι σε πλήρη ταύτιση με την προσπάθεια μας οι κερδοφόροι Σ.ΕΜΠΟ να συνεχίσουν να αναπτύσσονται με τις δικές τους δυνάμεις και με τη δική μας συμβολή.
Αναστάτωση έχουν προκαλέσει, οι ανακοινώσεις στις οποίες προέβη η Διοίκηση του ΟΛΠ για περικοπές των κοινωνικών δαπανών προς το προσωπικό. Τη στιγμή που θα έπρεπε να τεθεί θέμα αύξησης αυτών των δαπανών, η ΟΛΠ ΑΕ απειλεί με περικοπές, όταν τα τελευταία χρόνια από τους ίδιους τους δημοσιευμένους ισολογισμούς, προκύπτουν υπερδιπλάσιες ή και υπερτριπλάσιες παροχές προς συνεργαζόμενους «τρίτους», αμφισβητούμενης ανταποδοτικότητας ή ακόμα και χρησιμότητας, δημιουργώντας τεχνητά «συνθήκες χρεοκοπίας».
Ο αγώνας μας απαιτείται να είναι συνεχής και να αναδεικνύει τις αντιφάσεις και τα «κουκουλώματα» που επιχειρεί η άλλη πλευρά.

Ολοι στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 17 Ιουλίου και την Παρασκευή 18 Ιουλίου.