« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Οι τελικές υπογραφές Cosco-ΟΛΠ, παρουσία του ....... Κινέζου Προέδρου !!

Την Αθήνα επισκέπτεται στις 24 Νοεμβρίου - για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια - ο Πρόεδρος της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Χου Ζιντάο, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία στην οποία μετέχουν, μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος της Cosco κ. Γουέι Τζιανφού.
Στη διάρκεια της παραμονής του κινέζου Προέδρου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις 25 Νοεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί, σε πανηγυρική εκδήλωση, το τελικό κείμενο της σύμβασης της διαχείρισης του κοντέινερ τέρμιναλ του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά στη Cosco.
Ο κ. Χου Ζιντάο με την παρουσία του στην Αθήνα θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο στη παγκόσμια οικονομία, τους ιδιαίτερα στενούς δεσμούς που επιθυμεί να έχει το κινεζικό έθνος με την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παρατηρητών η σύμβαση παραχώρησης, που θα υπογραφεί παρουσία του κινέζου Προέδρου, αποτελεί τον προπομπό σειράς σημαντικών πρωτοβουλιών που θα αναλάβει η κινεζική πλευρά σε σχέση με την Ελλάδα στην διάρκεια της επόμενης περιόδου.
Εξάλλου, η νέα επίσκεψη του κ. Ζιντάο στην Ελλάδα καταδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το πως εκλαμβάνει η κινεζική πλευρά την εν λόγω σύμβαση, σύμφωνα με τον οποίο (τρόπο) για την Κίνα η έλευση της Cosco στην Ελλάδα δεν αποτελεί απλά και μόνον μια κίνηση σε επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά μια πολιτική επιλογή.
Όπως είναι φυσικό, η έλευση του κινέζου Προέδρου στην Ελλάδα επιταγχύνει τους ρυθμούς ολοκλήρωσης των αναγκαίων διαδικασιών, προκειμένου τα πάντα να είναι έτοιμα, ώστε να πέσουν οι τελικές .................... υπογραφές.