« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Έρχονται, δύο νομίσματα (ευρώ και νέα δραχμή) για την Ελλάδα ??



Την παράλληλη κυκλοφορία ευρώ και νέας δραχμής στην Ελλάδα προτείνει ομάδα γερμανών οικονομολόγων και εκπροσώπων της γερμανικής οικονομίας, γράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. 
Στόχος τους να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της επιστροφής της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα, αλλά και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας. 
Και έτσι προτείνουν την πληρωμή μισθών και συντάξεων σε δραχμές, των οποίων η συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του ευρώ θα είναι κυμαινόμενη. 
Το εθνικό νόμισμα θα μπορεί να υποτιμηθεί.
Την πρόταση της παράλληλης κυκλοφορίας συνυπογράφουν ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ, γερμανικοί καθηγητές Οικονομικών όπως ο Ρόλαντ Φάουμπελ (Πανεπιστήμιο Μάνχαϊμ) και Μπερντ Λούκε (Πανεπιστήμιο Αμβούργου), αλλά και ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Μεσαίων Επιχειρήσεων (BVMW) Μάριο Οχόβεν.
Την ίδια ώρα η συνέντευξη Γιούνκερ στην Süddeutsche Zeitung, στην οποία προειδοποιεί για διάλυση της ευρωζώνης και κατηγορεί γερμανούς πολιτικούς ότι προεξοφλούν την αποτυχία της Ελλάδας προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις στη Γερμανία. 
Εκτός από τους πολιτικούς συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, οι οποίοι απέρριψαν τις κατηγορίες, μερίδα του γερμανικού τύπου στηρίζει τις απόψεις του προέδρου του Eurogroup.
Με την κριτική σε γερμανούς πολιτικούς, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ευκρίση για να κάνουν εσωτερική πολιτική, συμφωνεί για παράδειγμα σχόλιο της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, το οποίο επισημαίνει: «Είτε θα περιμένουμε την αξιολόγηση της τρόικας, είτε θα ταχθούμε εκ προοιμίου υπέρ της εξόδου της Ελλάδας, όπως κάνουν Χριστιανοκοινωνιστές και Φιλελεύθεροι. 
Ο κυβερνητικός συνασπισμός όμως εμπεριέχει και εκφράζει σήμερα και τις δύο απόψεις ταυτόχρονα. Και όταν ερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την θέση της κυβέρνησης, λέει ότι ο Φίλιπ Ρέσλερ εκφράζεται στο ζήτημα της Ελλάδας ως αρχηγός κόμματος».